Sari la conținut

Anvelope de iarna pentru rulota, un subiect despre care doresc sa scriu in urma unei postari si a multor comentarii facute pe unul din grupurile dedicate din Facebook. Acum, este normal ca multi sa faca tot felul de comentarii, dar ca sa scri ceva despre care nu ai habar, mai bine stai in banca ta.

Am observat ca multi se pricep si putini sunt cei care cunosc, dar de la faptul sa scri despre ceva ce poate doar ai auzit de la altii, sau de a crede ca este ceva „tare” daca faci un comentariu in nestiinta de subiect, pana la acel ceva despre care-l cunosti, e cale lunga.

Apropo de astfel de „discutii”, trebuie sa mentioneaz ca mi-au ajuns la urechi, cu ceva ani in urma, cum ca nu ai voie sa traversezi Austria daca detii carlig de remorcare la masina. Deci se intelege ca este destul de mare gradina Domnului….

Anvelope de iarna pentru rulota

Nu este obligatoriu si necesar sa existe anvelope de iarna montate pe rulota. Greutatea care apasa pe o anvelopa este mult mai mare decat pe o masina, iar rotile de la rulota nu sunt antrenante. Pentru o anvelopa de rulota, capacitatea de incarcare este cea care are importanta si mai putin proprietatile compusului cauciucului.

Asadar, trebuie cunoscut ca, anvelopele de iarna nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate pentru o mai buna siguranta in conditii de iarna. Iar pentru cei care isi fac probleme pentru aceste conditi de iarna, anvelopele normale montate pe rulota, sunt in general suficiente.


Anvelope All Season sunt o alternativa buna

Un mare avantaj este sa folosesti un singur set de anvelope. Alege anvelope „all season”, in cazuri in care conduci de obicei pe zapada si suprafata drumului este alunecoasa. Un set de astfel de anvelope pentru toate anotimpurile, va fi suficient pentru majoritatea rulotelor. Doar ca, performanta vara si iarna este mai mica decat cea a anvelopelor dedicate pentru fiecare sezon in parte, dar aceasta nu este o problema atunci cand conduci calm si defensiv.

Exista astfel de anvelope care pot sa aiba imprimarea pe lateral a simbolul fulgului de zapada, dar ca si utilizare in alte tari, pentru care semnul M+S (pentru noroi si zapada), nu este suficient pentru utilizarea pe perioada de iarna. Legat de acest subiect, se pot afla mai multe prin accesare Anvelope pentru toate anotimpurile.

Trebuie stiut ca aceste tipuri de anvelope sunt mai sensibile la temperaturile extrem de scazute si de ridicate. Am sitit pe site-uri specializate, cum ca performanta anvelopelor all-season scade la temperaturi de 25 pana la 30 de grade vara, iar iarna, de la minus 10 la minus 15 grade.

De final

Piata anvelopelor este foarte extinsa, pentru a multumi pe toata lumea. Exista anvelope dedicate pentru vara si iarna, dar si anvelope all season. Atunci cand alegi anvelopele potrivite pentru rulota ta, dimensiunea si capacitatea de incarcare sunt deosebit de importante. Asadar, asigura-te ca ai aflat despre MMA-ul rulotei, iar anvelopa corespunde cerintelor de greutate. Aceste informatii pot fi gasite in certificatul de inmatriculare.
Anvelope de iarna pentru rulota

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact