Benzina in loc de motorina

Benzina in loc de motorina, sau viceversa, ai alimentat cu combustibil si ai gresit, este o greseala banala si care se poate intampla oricarui sofer obosit sau neatent.
Mereu sunt situatii când un autovehicul este alimentat, accidental, cu benzina/motorina.
Acest articol din blog isi propune sa dezvolte acest aspect, astfel încât cele scrise sa fie utile atat pentru soferii începatori, dar de ce nu, si pentru cei experimentati.

Sunt si exista cateva cauze de care este bine sa se tina cont:
– o cauza este ca soferul abia si-a schimbat masina si din obisnuinta a alimentat cu un alt tip de combustibil;
– o alta se poate datora unei greseli comise de angajatul statiei de alimentare (cazuri rare);
– ultima, dar nu cea din urma, poate apare din cauza celor „fara prea multa minte” care inverseaza intentionat pompele de alimentare, prin simplu fapt de a-si bate joc;

Benzina in loc de motorina

Cu siguranta vei avea un mic soc de moment, dar totul este sa fi lucid si sa-ti pastrezi calmul si sa incerci sa gasesti o rezolvare.
Asadar, indiferent de situatie, daca ai alimentat la o statie Peco cu benzina în loc de motorina sau invers, prima recomandare este ca motorul sa nu fie pornit.
Asta e valabil pentru cazul în care îti dai seama la timp.
Dar daca nu ai realizat de moment si ai „reusit” sa-l pornesti si sa pleci la drum, atunci se complica situatia.

Indiferent de cazul neplacut creat, este bine sa fie contactata o firma de tractari auto, transportarea masinii la o unitate service si golit rezervorul.
Aceasta procedura trebuie aplicata si în cazul în care nu ai pornit motorul masinii după ce ai alimentat gresit benzina in loc de motorina sau invers.
Dar daca nu ai observat greseala si ai plecat la drum cu masina, dupa golirea rezervorului in unitatea service, neaparat inlocuit filtrul pentru combustibil.

Simpla recomandare pentru a se evita astfel de situatii neplacute cu alimentarea la pompa a masinii cu un combustibil gresit, este acea de se acorda mai mereu  atentie.
Exista pe pompe lipite tot felul de indicatoare vizibile si explicite, doar ca se neglizeaza cateodata acest aspect si apar acele neplaceri pe care le-am descris mai sus.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.