Sari la conținut

Cablu de siguranta frana rulota, despre cat de vital si de important este fixarea cablului de siguranta pentru a evita aspecte nedorite pe traseu. Am cunoscut de-a lungul timpului persoane care au ignorat fixarea cablului de siguranta pe carligul masinii.

Chiar zilele trecute am fost martorul unei discutii prin care un tip, ce achizitionase o rulota, insista sa neglijeze atasarea cablului pe motiv ca merge doar 9-10 km. I-am explicat ca nu este de gluma si care pot fi urmarile unei astfel de incapatinari a lui si in final a facut cum i-am recomandat.

Asa ca am decis sa scriu cateva randuri despre cablu de siguranta frana rulota si importanta lui si doresc sa postez cateva detalii pentru cei care detin de putin timp o rulota. Inainte de a face recomandari, vreau sa scriu ceea ce mi s-a intamplat mie, la inceputurile deplasarilor catre Olanda.

Este strict legat de acest subiect, si anume am achizitionat o rulota, m-am grabit sa plec din locatia respectiva si am neglijat sa ridic indeajuns roata de manevra (de sprijin). La o trecere peste o simpla cale ferata, roata de sprijin a facut contact cu solul, cupla Westfalia SSK2 cu care era dotata rulota s-a rupt (spart), iar cel care m-a salvat de la alte necazuri ce ar fi urmat, a fost cablul de siguranta.

Nu imi este rusine sa postez astfel de lucruri, fiindca datorita lor am capatat experienta si sunt mai mereu in siguranta cand fac o deplasare cu rulota. Cunosc destule persoane care niciodata nu vor povesti intamplari de acest gen, sa nu cumva sa se faca de rusine, de parca s-ar fi nascut invatati. Am spus si ma repet, omul cat traieste-nvata!


Cablu de siguranta frana rulota

Deoarece cablul trage automat frana daca rulota sare din carligul de remorcare, acesta trebuie neaparat atasat printr-un punct, sau un suport al vehiculului tragator. In situatia ca acestea nu exista pe caroserie, se poate achizitiona unul suplimentar, ca si cel din imagine.
fixarea cablului de siguranta
Insa sunt si alte cazuri, cum ar fi la cele cu carlig detasabil, care nu detin asa ceva, acele puncte de legatura cu caroseria. Atunci se poate face un ochete (lat) si pus peste carlig, dar nu ca in prima imagine, ci asa cum este in cea de-a doua.

cablu frana rulotafixarea cablului de siguranta
Acest ultim aspect, impiedica posibilitatea alunecarii de pe capul bilei, atunci cand se desprinde rulota.
Întrucat legile trebuie respectate, in special in strainatate, este bine ca fiecare sa adopte si sa-si creeze optiuni pentru fixarea cablului de frana pe vehicul.

metoda fixare cablu
Pe considerentul ca poate nu m-am facut inteles in totalitate, atasez si un videoclip care demonstreaza tot ce am scris despre rolul si importanta cablului de frana si despre acele aspecte nedorite care pot sa apara.

Daca indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe despre rulote,
aboneaza-te la canal Youtube BlogRulote. Este locul in care poti sa urmareste videoclipuri cu rulote second hand, cu sfaturi si indrumari, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote descoperit in Germania.

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact