Sari la conținut

Camere inteligente dedicate trafic soferi Olanda


Camere inteligente dedicate trafic soferi Olanda, au aparut pe drumurile nationale si autostrazi la inceputul acestui an si sunt dedicate pentru cei care folosesc telefonul mobil. Prin intermediul acestor noi camere, soferii care folosesc telefonul mobil la volan in timp ce conduc, pot fi surprinsi si astfel sanctionati.

Stiam de ceva vreme despre aceste de camere de luat vederi care folosesc un sistem pe baza de inteligenta artificiala, dar nu le-am dat importanta. Chiar un dealer de rulote incerca sa-mi explice ca in curand vor fi amenzi trimise de politia olandeza pentru aceste aspecte. Aceasta discutie avand loc in toamna lui 2019.

Dar iata ca zilele acestea, un prieten care face deplasari in Olanda pentru achizitionarea de rulote, si care locuieste in Germania, a primit o amenda in care este afisata si o fotografie in care apare cu telefonul la ureche. Deci nu este de gluma!

Camere inteligente dedicate trafic soferi Olanda

Am intrat pe cateva site-uri olandeze si am descoperit ca acest sistem de monitorizare rutiera care foloseste camerele video, poate inregistra un numar foarte mare de imagini simultan. Ce este curios este faptul ca pot urmarii un sofer chiar si atunci cand parbrizul nu este foarte curat.

De asemenea pot identifica din mers fata oricarei persoane aflata la volan si astfel se afla daca aceasta foloseste telefonul mobil, sau un alt dispozitiv in timp ce conduce. Toate aceste masuri au ca drept scop cresterea sigurantei rutiere, urmand ca soferii sa fie sanctionati in baza numarul de inmatriculare.


Conform Inspectoratul General de Politie din Olanda, noile camere sunt amplasate doar pe anumite drumuri din zona centrala a tarii, urmand ca implementarea acestora sa fie extinsă la nivel national. Click pe harta si urmareste zonele in care sunt amplasate aceste camere in prezent.

Pe langa acel proiect dedicat soferilor de TIR, prin care erau si sunt urmariti din autocare, pentru a fi la nivel si sa permita politistilor sa observe comportamentul soferilor, iata ca si soferii de autoturisme sunt acum urmariti in detaliu. Poate cei care tranziteaza frecvent Olanda si-au pus intrebarea, chiar si eu, de ce politia olandeza nu prea isi face aparitia in trafic? Deci, trebuie constientizat ca traficul este mereu monitorizat si urmarit in general prin sistem video montat pe majoritatea drumurile nationale si mai ales pe autostrazi.

Chiar daca acest blog este dedicat rulote, consider ca acest articol despre camere inteligente pentru soferii din trafic in Olanda poate ajuta pe cei care fac deplasari catre si prin aceasta tara. Am dorit sa scriu acest articol ca urmare a faptului ca in ultima perioada traficul pentru aducerea de masini si rulote din Olanda a tot crescut. Asadar soferi, mare atentie cand circulati prin Tarile de Jos. Apropo, incepand cu 2020, tara si-a schimbat numele si va purta de acum titulatura oficiala de „Tarile de Jos” (Netherlands).

Daca ai citit acest articol dedicat Camere inteligente dedicate trafic soferi Olanda, iti fac invitatia de a fi citit si articolul Viteza maxima autostrazi Olanda, un proiect initiat de guvernul olandez si intrat in vigoare oficial incepand cu data de 16 martie 2020.
Camere inteligente dedicate trafic soferi Olanda

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

 

Distribuie prietenilor

2 comentarii la „Camere inteligente dedicate trafic soferi Olanda”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *