Sari la conținut

Campervan vizavi autorulota semi-integrata, deoarece, oricine cauta un astfel de model, se confrunta cu o intreaga varietate de informatii, modele si optiuni. Iar una dintre cele mai mari si mai frecvente alegeri, este daca sa optezi pentru un camparvan, sau una semi-integrata. Acest lucru se datoreaza faptului ca diferentele de pret nu sunt departe, dar totusi, cand alegi intre cele doua, sunt complet diferite. Acest articol din blog incearca sa afiseze asemanari si diferente.

Ce este un Campervan

In primul rand, o explicatie despre ce este exact un astfel de vehicul, care seamana foarte mult cu o duba, de exemplu la exterior. Acest tip de autorulota ofera tot ceea ce ofera si o rulota „normala”, precum o bucatarie, un spatiu de odihna, paturi duble si chiar o baie. Pretul de achizitie al unui model nou este intre 45.000 si 65.000 de euro. Un Campervan ofera in medie spatiu pentru 2 pana la 4 locuri de dormit.

Ce este o semi-integrata

Este un model autorulota care se apropie, ca si aspect, de un Campervan. Aceasta autorulota are o cabina sofer, cu dotarile unei rulote in spatiul din spate, atat pentru vacante, cat si tot ce este nevoie pentru camping. Pretul este in medie intre 50.000 si 75.000 de euro pentru un model nou. Spatiul oferit este pentru 2 pana la 4 persoane, la fel ca si un Campervan. Atat categoria de pret, cat si numarul de locuri de dormit, sunt cat de cat apropiate. De asemenea, se pot conduce ambele tipuri cu un permis de conducere normal B. Dar care sunt exact cele mai mari diferente?

Campervan vizavi autorulota semi-integrata

Modelul Campervan este mai compact, iar pentru cei care prefera acest lucru atunci cand conduc, parcheaza sau se instaleaza in camping, aceasta poate fi o alegere importanta. Cu alte cuvinte, Campervanul se simte ca o masina normala de pasageri, fiind mai putin flexibil in comparatie cu o semi-integrata, mai ales ca ca exista mai mult spatiu pentru un mers in picioare intr-o autotulota semi-integrata.

De asemenea, exista mai multe optiuni de depozitare decat intr-un Campervan. De exemplu, o autorulota semi-integrata ofera adesea un spatiu depozitare separat, sau un dulap suspendat. Cabina soferului ofera, de asemenea, mai mult spatiu pentru picioare lungi.


Un avantaj al Campervanului este ca ai voie sa conduci cu viteza maxima. O autorulota semi-integrata are o viteza maxima de 100 km pe ora, pe cand Campervan are voie sa circule cu viteza maxima. De asemenea, acesta se poate folosi ca o masina de pasageri/microbuz de serviciu normal. La o autorulota semi-integrata, aceasta este destinata intr-adevar doar campingului. Un alt avantaj suplimentar al unui Camper, este ca se potriveste in locurile de parcare potrivite pentru masinile normale.

Deci, acest lucru face o deplasare intr-un oras mult mai usoara. Ce se mai merita mentionat, este faptul ca nu oricare model dintre cele doua au inaltimea completa in picioare, dar un Campervan este mai ieftin de utilizat, avand in vedere consumul de combustibil.

Asadar, ca si o concluzie, iata cele mai importante diferente:
– Campervan este mai compact si mai potrivit pentru oras;
– Autorulota semi-integrata ofera mai multa libertate de miscare, spatiu pentru picioare si spatiu pentru cap. Aceasta este o mare diferenta, mai ales pentru persoane inalte;

– Confortul de conducere al unui Campervan este comparabil cu cel al unei masini de pasageri si poate fi folosit si in acest scop. Viteza maxima este, de asemenea, mai mare, in comparatie cu o autorulota semi-integrata;
– O autorulota semi-integrata are mai mult spatiu de incarcare, sub forma de dulapuri si spatii de depozitare suspendate;
– Costurile fixe pentru o semi-integrata sunt de obicei mai mari decat pentru un Cmpervan;
– Izolatia pentru Campervan nu este intotdeauna potrivita pentru iarna;

Intr-un final, un Campervan si o autorulota semi-integrata sunt doua tipuri diferite de vehicule de calatorie, fiecare avand avantaje si dezavantaje distincte.
Campervan vizavi autorulota semi-integrata
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂
Ramai conectat cu acest blog dedicat rulote, devino un urmaritor al paginii mele din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna informare.

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact