Sari la conținut

Cat valoreaza rulota ta, poate fi o tema interesanta atunci cand doresti sa vinzi o rulota second hand si doresti sa-i afli valoarea, mai ales ca este dificil sa ai un raspuns imediat la aceasta problema. Si asta deoarece totul depinde de mai multi factori.

Cand urmeaza sa-ti vinzi rulota, sau cumva sa faci un upgrade si sa cauti o rulota mai noua, este intotdeauna interesant sa afli cat poti obtine pentru rulota ta actuala.

Valoarea unei rulote

Valoarea unei rulote este determinata de o serie de elemente care nu sunt multe, dar care sunt esentiale in a determina un pret:
– vechime;
– marca;
– configurare;
– starea de intretinere;
– accesorii disponibile;
– avarii si defecte;


Valoarea actuala a unei rulote este determinata pe baza acestor sase puncte.
Anul de fabricare, marca, modelul, sunt destul de importante. O rulota de generatie noua, intotdeauna valoreaza mai mult decât un model mai vechi, ceea ce mi se pare destul de logic. Numele unui anumit brand conteaza de asemenea, avand un mare rol.

Un alt factor care nu trebuie subestimat este configurarea unei rulote, prin existenta unor configurari ale spatiilor de odihna de care se intreaba mai mereu. Iar o intretinere curata, prin spalare exterior si aspirare la interior, asigura si minimalizeaza riscul de deteriorare cauzat de umiditate.

Importanta accesorii

Accesoriile cu care poate fi dotata rulota joaca si ele un rol in a da valoare unei rulote, insa nu orice accesoriu este la fel de important. Un sistem mover deja atasat, care este in prezent foarte cunoscut, poate aduce intotdeauna un plus. Acest lucru este valabil si pentru un boiler si un suport pentru biciclete. Corturile si copertinele sunt de asemenea lucruri de care se intreaba mereu de catre un potential cumparator de rulota second hand.

Accesorii suplimentare

Sunt destul de multe accesorii suplimentare, care o data aplicate, cresc mult valoarea unei rulote. Cu cat o rulota are mai multe dotari si accesorii extra, cu atat merita mai multa atentie. In aceasta categorie pot intra lucruri precum:
– sistem TV si satelit;
– panouri solare;
– aparat aer conditionat;
– cupla stabilizatoare;

Avarii si defecte

Daca rulota este avariata (sau a fost) si exista defecte, valoarea acesteia va scadea. Depinde de tipul de deteriorare si cat de grav se afiseaza, sau cum se prezinta dupa remedieri. Unele cauze, care cu siguranta scad din valoare, sunt lucruri precum:
– daune cauzate de umiditate;
– mobila sparta sau cu defecte;
– daune cauzate de grindina;
– geamuri deteriorate;
– daune cauzate de folosirea excesiva a aragazului;
– anvelope invechite;

Cat valoreaza rulota ta

Daca te-ai hotarat sa-ti vinzi rulota, este util sa sti cat valoreaza. Determinarea pretului poate fi dificila, pe motiv ca rulota ta poate avea o valoare „emotionala”, numai ca, pentru un astfel de aspect,  un cumparator nu va tine cont niciodata.

Exista varianta ca o rulota, care a fost folosita pe o perioada destul de lunga, sa se prezinte inca in stare foarte buna, in comparatie cu o alta care nu este atat de ingrijita dupa o perioada de timp scurta, dar cu o utilizare intensa. Cand cunosti starea actuala a rulotei si dotarile, poti probabil sa faci o estimare destul de exacta a valorii rulotei tale.

Incearca si orienteza-te si spre oferte comparabile facute de catre alti vanzatori, dar mai ales de cand timp acestea sunt expuse spre vanzare. Consideri ca rulota ta este in stare buna si merita un pret mai mare? Atunci incearca sa-l obtii. Dar atentie, fiindca un pret ridicat poate descuraja cumparatorii si poate determina ca perioada de vanzare sa devina destul de lunga.

Cum sa vinzi rulota

Acum, daca ai aflat cat valoreaza rulota ta, este bine sa citesti un articol dedicat despre cum sa vinzi o rulota, postat cu ceva vreme in urma, prin sugerari despre cum si ce sa contina un anunt eficient. Numai ca, pe langa cele afisate in acel articol, mai trebuie facuti cativa pasi pentru o determina un posibil client sa te contacteze.

Vinde rulota primavara

De ce se considera ca un bun moment pentru a-ti vinde rulota este primavara? Deoarece cererea de rulote este mai mare in aceasta perioada decat in ​​toamna. Chiar daca pandemia a incercat, si in unele locuri a si reusit, sa determine astfel de achizitionari, multe persoane vor sa cumpere o rulota pentru noul sezon de vacanta in aceasta perioada. Primavara apare cu soarele mult dorit si este sezonul in care creste numarul celor ce se simt din nou cu chef sa plece in vacanta cu rulota.

Accesibilitate si rabdare

Posibilitatea pentru ca un cumparator sa ia legatura cu tine este un pas extrem de important, iar dupa un contact telefonic, este recomandat ca programarea pentru o vizionare sa se faca cat mai rapid. Raspunde cat mai curand posibil la mesajele sau email-urile primite cu intrebari despre rulota. Poate dura ceva timp ca primul cumparator serios sa se prezinte. Prin urmare, ai rabdare.
Cand are loc o astfel de vanzare privata, sunt rare cazurile in care o rulota sa fie de obicei vanduta rapid. Mai ales ca perioada de vanzare depinde de sezon, marca rulota, model, aspect si mai ales pret.

Variante de vanzare

Avand in vedere ca nu exista in tara dealeri care sa achizitioneze rulote (sau sunt si eu nu am auzit de ei), asa cum exista in alte tari, singura varianta este in online. Este motivul pentru care rulotele se vand destul de mult prin internet in zilele noastre.
Varietatea de site-uri cu anunturi este destul de bogata in Romania, doar ca nu toate merita atentie. De preferinta, pune rulota pe site-uri web cunoscute, deoarece asta face mult mai usor sa existe sanse sa poti vinde. Esti activ pe retele sociale? Nu uita sa-ti distribui rulota prin aceste canale. Acest lucru este un fapt ce asigura ca optiunea de vanzare poate creste.

De final

Poti estima singur oricand cat valoreaza rulota ta si aflarea pretului de piata al rulotei, dar este bine totusi sa fi cat mai informat. Iar daca te-ai decis sa vinzi rulota, blogrulote te ajuta prin postarea gratuita unui anunt, accesand acest articol.
Cat valoreaza rulota ta

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!! 😉

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *