Sari la conținut

Cel mai vechi model autorulota din lume, un vehicul unic si construit in 1914, a fost expus spre vanzare pe 10 septembrie, de catre casa de licitatii Bonham. Modelul de masina pentru aceasta frumusete, are la baza un model Ford Model T, in timp ce caroseria rulotei a fost construita de o companie renumita pentru realizarea de rulote traditionale de inalta calitate. Compania Dunton of Reading, sunt cei care au realizat rulote pentru prima data, dedicate oamenilor care se deplasau in calatorie pentru spectacole din secolul al XIX-lea.

Acest vehicul a fost comandat de catre o familie bogata si cunoscuta sub numele de Bentall, fiind fondatorii si proprietarii unui lant britanic de magazine universale cu acelasi nume. Se crede ca vehiculul a fost vandut în anii 1920 si de atunci a fost pierdut. In cele din urma, a fost gasit si restaurat in anii 1970 de catre un tamplar extrem de talentat.

Cel mai vechi model autorulota din lume

Dupa aproximativ patru ani de lucrari de renovare, autorulota a fost finalizata, ca in final, sa participe la multe mitinguri istorice din 1976. A fost atractia multor targuri din Marea Britanie, participand si la un program de televiziune, impreuna cu membri ai familiei regale. Caroseria rulotei, realizata in întregime din lemn s-a pastrat printr-o buna izolare. In mod surprinzator, mai mult de 95% din partile originale ale caroseriei s-au dovedit a fi reutilizabile.


Autorulota are compartimente accesibile din exterior si din interior. Pardoseala este din lemn de pin, slefuit si lacuit, iar geamurile sunt decorate cu perdele verzi, de catifea, pentru a intuneca complet interiorul. Scaunul soferului/pasagerului este o canapea din piele, confortabila si pivotanta, cu un compartiment de depozitare integrat. Exista patru locuri de dormit, iar in spatele cabinei se afla o zona de living in care pot dormi patru persoane, in timp ce o soba cu lemne ofera incalzire si facilitati pentru gatit.

Aceasta autorulota unica are decoratiuni interioare elegante, lampi de alama, oale si tigai, tablouri si suveniruri antice. De asemenea, este echipata cu lampi exterioare, un recipient, o roata de rezerva si ceva absolut inedit, o cutie postala si o platformă in zona din spate. Singurul lucru care lipseste este o toaleta. Totusi, daca se ia in considerare ca nu toate rulotele de la acea vreme erau dotate cu astfel de „utilitati”, se poate intelege pe deplin.

Motorul Ford Model T, responsabil pentru deplasare se prezinta cu 20 de cai putere, iar viteza atinsa a acestui model autorulota este de 48 de km/ora.

De final

Pe 10 septembrie 2022, rulota a intrat sub ciocanul caracteristic licitatiilor. Potrivit casei de licitatii Bonhams, oferta minima de 23.350 de euro, poate fi un chilipir in comparatie cu unele autorulote actuale, iar totul parea deschis spre maxim. Si intradevar, au avut dreptate, deoarece pretul de vanzare a fost de 63.250 de lire sterline!
Cel mai vechi model autorulota din lume model vechi autorulota model vechi autorulota 1914 spate model autorulota 1914felinar autorulota Ford Model T
motor ford model t cabina sofer autorulota 1914 interior autorulota 1914 autorulota 1914 la interior


Imagini: carscoops.com

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *