Sari la conținut

Cele mai bune oglinzi pentru rulota, deoarece oglinzile suplimentare pentru tractare rulota se pot gasi de diferite toate forme si mai ales dimensiuni. Iar pentru ca o deplasare cu rulota sa fie cat mai sigura, achizitionarea celor mai bune oglinzi pentru rulota este indispensabila.

Intotdeauna este nevoie de oglinzi suplimentare pentru rulota, nu doar pentru a respecta legea, ci si pentru a avea o vizualizare mai buna asupra traficului prin observarea la timp a acelor vehicule care se apropie. Dar intotdeauna apare intrebarea care model de oglinzi este cel mai bun si care merita achizitionat, asa ca, prin randurile care urmeaza, incerc sa prezint cateva modele destul de practice si mai mereu folosite.

Sunt necesare oglinzi pentru rulota?

Nu intotdeauna ai nevoie de oglinzi suplimentare cand tractezi o rulota. Sunt cazuri cand masina este mai lata decat rulota si se poate vedea cu usurinta ce apare in trafic dincolo de rulota cu ajutorul oglinzilor masinii. Dar daca rulota este mai lata decat masina care o tracteaza, atunci va fi neaparat nevoie de oglinzi suplimentare pentru rulota.

Modele oglinzi

In general, exista pe piata modele oglinzi care se pot atasa la masina in doua moduri diferite.
Exista acele oglinzi pentru aripi, atasate de caroserie, dar care sunt din ce in ce mai putin utilizate, motivul fiind acela ca la masinile de generatii noi, distanta dintre capota motor si aripi este mai mereu ingusta, ceea ce face dificila fixarea unei oglinzi. Inainte de a face o achizitie cu un astfel de model oglinzi pentru aripi, este recomandata posibilitatea de fixare pe caroserie.
oglinzi pentru aripi
Si mai sunt acele oglinzi care se monteaza destul de usor pe oglinda masinii in sine si care pot fi reglate foarte bine de catre fiecare sofer, fiind potrivite, in majoritatea cazurilor, pentru fiecare model de masina. Numai ca, si pentru aceste modele, trebuie avut in vedere cateva aspecte care sunt evidentiate in cele ce urmeaza.
model oglinzi suplimentare rulota

Sfaturi achizitionare

Achizitionarea oglinzilor pentru rulota este destul de importanta pentru multi posesori de rulote, dar si indiferenta pentru acei care nu-i preocupa avantalele oferite. De aceea, probabil ca este bine sa se cunoasca ce optiuni poate avea o oglinda care sa fie cat mai optima pentru tractare rulota.
Astfel, este bine sa se ia in calcul cateva aspecte, urmarind cele scrise.


Oglinda plata sau convexa

O oglinda plata ofera o vizualizare clara, asa cum este in realitate, cu dezavantajul ca este de multe ori redus unghiul de vizibilitatea. De exemplu, este greu sa observi plafonul rulotei atunci cand treci printr-un tunel sau pe sub o bariera. O oglinda convexa poate sa ofere un unghi de vizualizare mai larg, cu dezavantajul ca poate distorsiona un pic imaginea, iar tot ce apare in ea pare mai indepartat. Din experienta scriu ca prefer sa folosesc o oglinda plata, pentru ca mereu mi-a permis sa evaluez mai bine ce este in trafic.

Viteza in deplasare

Unele oglinzi ieftine si de proasta calitate nu sunt concepute pentru a tracta o rulota cu viteza, deoarece pot vibra si fac de asa natura ca ceea ce se observa in imagini sa nu fie atat de clar. Exista destul de multe modele care detin forme aerodinamice, se fixeaza perfect pe oglinda masini si sunt rezistenta la viteza.

Unghi de vizualizare

O oglinda dedicata rulota este proiectata pentru a avea un unghi mare de vizualizare, astfel incat sa detii o vizibilitate, atat a masinii cat si a rulotei. Unghiul de vizualizare necesar pentru o rulota mica va fi intotdeauna diferit in comparatie cu cel pentru o rulota de marime mare.

Utilizare oglinzi

Este recomandat folosirea, daca se poate, atat a pentru oglinda obișnuita a masinii, cat si oglinda suplimentara pentru rulota in acelasi timp. Oglinzile standard ale mașinii sunt necesare pentru a observa ce se afla langa masina, iar cele suplimentare pentru a vedea daca exista un autovehicul care incearca sa te depaseasca. Si mai este un aspect pe care l-am observat si anume, prin reglarea putin spre exterior a oglinzii de la masina, se poate observa roata rulotei atunci cand se vireaza.

Configurare

Oglinzile necesare pentru rulota sunt, in marea majoritate a cazurilor, potrivite pentru orice tip sau marca de masina Dar daca detii un model auto gen microbuz, recomandarea este sa fi atent la modul in care pot fi atasate masinii, precum acest model oglinzi.

Cele mai bune oglinzi pentru rulota

Acum, dupa ce ai aflat care sunt criteriile pentru a determina care sunt cele mai bune oglinzi pentru rulota, doresc sa prezint cele mai cunoscute si practice oglinzi care pot fi achizitionate, nu inainte de a mentiona ca montarea oricarei model oglinzi este rapida si usor de realizat, mai ales ca ele pot fi reglate din masina. Tot ce trebuie avut in vedere este ca oglinzile masini sa aiba o tensiune puternica a arcului, astfel incat sa nu permita plierea cu o oglinda suplimentara pentru rulota in timpul unei viteze mai mari, sau la un vant puternic.

Model oglinzi Milenco

Sunt un model de oglinzi suplimentare care indeplinesc toate standardele, cu o forma aerodinamica rezistenta la vant si la ploaie. Se poate atasa pe majoritatea masinilor.
model oglinda milenco

Model oglinzi Repusel

Exista destul de multe de astfel de modele care ofera o rezistenta maxima in comparatie cu alte oglinzi pentru rulota de pe piata cum ar fi Milenco, printr-o fixare cu cleme reglabile independent, doar ca suplimentar detin o curea de siguranta care-i ofera o fixare foarte stabila. Au si avantajul ca se poate regla bratul de fixare, pentru largire unghi vizualizare in cazul unei rulote late, pentru o rulota standard fiind perfecte.
Model oglinzi Repusel

Model oglinzi cu curele fixare

Nu am trecut marca deoarece sunt foarte multe astfel de modele cu fixare pe acelasi principiu. Sunt oglinzi pentru rulota foarte ieftine, ofera o vizibilitate clara in majoritatea cazurilor si se pot atasa pe un nunar mare de autoturisme. Marele dezavantaj este ca oricat de mult sunt stranse si fixate curele de cauciuc pe circumferinta oglinzii de la masina, vibreaza mai mereu.
Model oglinzi cu curele fixare

De final

Doresti sa cumperi cele mai bune oglinzi pentru rulota? Atunci afla dinainte ca trebuie sa alegi dintre destul de multe variante diferite. De exemplu, trebuie sa te uiti cu atentie la lungimea bratului oglinzii, deoarece cu cat bratul este mai lung, cu atat vei avea mai multa vedere in spate. Totusi, trebuie sa fii atent la acest aspect, fiindca oglinzile vor iesi mai mult in afara.

Sunt destul de multe modele de oglinzi suplimentare, sau extensii, cum mai sunt ele numite, numai ca pentru fiecare model exista avantaje si dezavantaje, cum de fapt exista pentru orice lucru din lumea asta. Oglinzile dedicate rulota nu doar pentru a respecta legea, ci si pentru a avea o vedere mai buna asupra a tot ce este in trafic, mai ales pentru autovehiculele care se apropie.

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂
Ramai conectat cu acest blog dedicat rulote, devino un urmaritor al paginii mele pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor

2 comentarii la „Cele mai bune oglinzi pentru rulota”

  1. Am citit cu mare interes articolul despre oglinzile pentru rulota si trebuie sa recunosc ca mi-a dat multe informatii utile. Este adevarat ca nu intotdeauna avem nevoie de oglinzi suplimentare, insa este mai bine sa fim precauti si sa avem o vizualizare cat mai buna asupra traficului atunci cand tragem o rulota. Mi-a placut faptul ca ne-ai prezentat mai multe modele de oglinzi si ne-ai sfatuit cu privire la achizitionarea celor mai bune pentru deplasarea cu rulota. Personal, prefer oglinzile plate pentru a avea o imagine cat mai clara, iar din experienta am invatat ca este important sa alegem oglinzi de calitate pentru a face fata vitezelor mari. Multumesc pentru informatiile pretioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *