Cum afli unde se afla poansonata seria la rulota

Un articol despre cum afli unde se afla poansonata seria de indentificare la rulota, care sa ajute pe cei care nu reusesc sa descopere acest aspect.
Trebuie retinut ceva extrem de important si anume, faptul ca toate rulotele au o serie unica, poansonata pe sasiu, nu pe elemente detasabile.

De regula, o serie este poansonata pe partea laterala a sasiului, in functie de marca rulotei, fie spre zona frontala, fie in dreptul usii de acces in rulota.
Exista insa si modele de rulote la care seria poate sa fie poansonata in zona de jos a sasiului, inspre pamant. Aceasta descoperire necesitand mai multa atentie.

Trebuia sa scriu acest articol mai demult, insa am neglijat.
Dar in ultimile zile am fost sunat de doua persoane care nu au stiut locul unde sa caute seriile de identificare poansonate la rulotele detinute.
Sfaturi au primit cum sa afle, insa nu am mai fost reapelat pentru a mi se confirma ca totul este asa cum am sfatuit. De fapt este ceva normal la unii, sa nu se mai sinchiseasca sa sune si sa confirme daca a fost asa sau nu.
Nu ma deranjeaza, ca doar tot ce ofer este gratuit, insa din punctul meu de vedere consider ceva firesc ca o data ce s-a sunat pentru a afla un amanunt de asemenea natura, un simplu telefon rezolva multe.
De ce? Fiindca exista varianta ca sa nu fie asa cum am sfatuit, ca doar nu le stiu nici eu pe toate, insa pot afla la randul meu, ca astfel sa pot indruma si pe altii.

O singura atentionare mai doresc sa scriu.
Mare atentie la rulotele aduse din Franta de catre unele persoane (vezi imaginea din articol), fiindca exista posibilitatea ca seria sa fie polizata si repoansonata de catre chiar cei care vand rulotele.
Exista o practica de a muta placuta de aluminiu cu datele rulotei, existenta pe caroserie, de la o rulota la alta, repoansonata seria asa cum am scris si astfel sa poata fi adusa in tara si vanduta catre cei care nu cunosc asemenea detalii. Consecintele consider ca le realizeaza fiecare.

Comentariile din articol sunt deschise, asa ca, daca exista persoane care doresc sa aduca unele completari, aceste sunt binevenite.

model-sasiu-rulota

rulote-franta

Un raspuns la "Cum afli unde se afla poansonata seria la rulota"

  1. Avatar for Viorel C.
    BooMan   16 martie 2018 la 17:57

    Mulțumesc, am corectat.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

* Citeste textul de mai jos

*

Sunt de acord