Cum sa pornesti masina

Cum sa pornesti masina daca ai ramas fara curent, un aspect de care te poti lovi oricand atunci cand bateria de la masina este descarcata, mai ales in sezonul rece. Am fost si suntem multi dintre cei care au incercat sa porneasca un autovehicul, dar care pur simplu nu ne-a ascultat.

Nu este nevoie de intrat in panica, deoarece in randurile ce urmeaza se explica exact cum se porneste in siguranta atunci cand bateria este descarcata, astfel incat sa se poata reveni la condus.
Astfel, pentru a porni masina, este nevoie doar de cateva lucruri, cabluri pornire si o alta masina care functioneaza.

Trebuie avut in vedere ca inainte de a proceda la etapele care trebuie urmate, neaparat oprite toate comenzile care sunt alimentate la curent, cum ar fi:
– lumini;
– radio;
– sistem incalzire/racire;
– sistem navigare;
Inainte de utilizarea respectivelor cabluri pornire, trebuie verificat manualul de utilizare, deoarece utilizarea acestor cabluri auto poate deteriora sistemele electronice.

Cum sa pornesti masina

In momentul cand se fac procedurile care urmeaza, trebuie avut in vedere a nu se atinge niciodata capetele cablurilor de pornire intre ele.

Iata pasii care trebuie urmati:
1. se fixeaza cablul rosu pe borna cu semnul + (pozitiv) a bateriei descarcate;
2. se plaseaza cablul rosu pe borna cu + (pozitiv) a masinii care va fi folosita pentru a alimenta bateria descarcata;
3. se fixeaza cablul negru pe borna cu – (negativ) a masinii care va fi folosita pentru a alimenta bateria descarcata;
4. se fixeaza celalalt capat de la cablul negru pe o zona de metal la masina care trebuie pornita.
Dupa care se incearca pornirea, numai ca, trebuie avut in vedere ca masina care da curent, sa fie turata intre 1500 si 2000 de ture;

– se lasa pornita masina care tocmai a primit curent pentru cel putin un minut/doua;
– la final, se scot toate cablurile in ordinea opusa modalitatii prin care au fost aplicate;
Daca masina refuza sa porneasca, nu se incearca in continuare de mai multe ori, deoarece exista posibilitatea de deteriorare a electromotorului, dar mai ales a calculatorului.

Iar daca totusi refuza sa porneasca si ai aflat cum sa pornesti masina, s-ar parea ca este momentul sa fie dusa la un centru service auto, fiindca problema poate fi mai mult decat o baterie descarcata.
Cum sa pornesti masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.