Sari la conținut

Cum se verifica valabilitate polita RCA


Cum se verifica valabilitate polita RCA, mai ales ca soferii sunt din ce în ce mai dispuși să cumpere asigurarea auto online. Acest lucru se datorează în principal confortului și dorinței de a economisi timp și bani, deoarece ofertele online ale companiilor de asigurări pot fi comparate rapid, alege-o pe cea mai bună și efectuează în siguranță procesul de cumpărare.

De obicei dorești să verifici valabilitatea poliței de asigurare de răspundere civilă a autorului unei coliziuni sau accident rutier. Dar cum se verifică online valabilitatea unei polițe RCA? Până când este valabilă o astfel de poliță?

Fiecare autovehicul înmatriculat în țară trebuie să fie acoperit în mod obligatoriu de asigurare de  răspundere civilă . Prin urmare, merită să verifici valabilitatea poliței în fiecare situație în care ai îndoieli cu privire la data expirării contractului cu asigurătorul. În plus, ar trebui să verifici întotdeauna valabilitatea asigurării de răspundere civilă a altui vehicul dacă:

Cum se verifica valabilitate polita RCA

Fiecare autovehicul înmatriculat în țară trebuie să fie acoperit în mod obligatoriu de asigurarea de  răspundere civilă . Prin urmare, merită să verifici valabilitatea poliței în fiecare situație în care ai îndoieli cu privire la data expirării contractului cu asigurătorul. În plus, ar trebui să verifici întotdeauna valabilitatea asigurării de răspundere civilă a altui vehicul dacă:

Cumperi o mașină folosită

Fostul proprietar al unui autoturism second hand este obligat să îți furnizeze o poliță de asigurare de răspundere civilă împreună cu certificatul de înmatriculare. Înainte de a încheia un contract de cumpărare și vânzare merită să verifici singur dacă mașina are asigurare valabilă.


Ești implicat într-o coliziune sau accident rutier

De asemenea, merită să verifici dacă autorul coliziunii sau al accidentului rutier are o poliță de răspundere civilă valabilă. Mai ales dacă, în cazul unei lovituri minore, decizi să scrii o declarație și, în același timp, nu suni la poliție. În prezent, poți verifica online validitatea asigurării de răspundere civilă a altui conducător auto.

Verificare valabilitate asigurare de raspundere civila

Cel mai simplu mod de a verifica valabilitatea asigurării de răspundere civilă poate fi realizată prin accesarea paginii de verificare RCA. Apoi, trebuie să identifici contractul de asigurare de răspundere civilă. La pasul următor, trebuie să introduci numărul de înregistrare sau VIN, să introduci data verificării valabilității asigurării de răspundere civilă și țara. În răspuns, vei vedea marca și modelul vehiculului asigurat, numărul poliței de asigurare de răspundere civilă și denumirea și adresa sediului companiei.

În concluzie, ai posibilitatea de a verifica oricând perioada de valabilitate a poliței RCA, astfel încât să nu ajungi în situația de a fi amendat.
Cum se verifica valabilitate polita RCA

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact