Despre consiliere rulota

Cateva cuvinte despre cum consider eu ce inseamna o consiliere rulota si ce am descoperit despre cum pot interpreta altii acest aspect.
Sunt constient ca nu toti putem fi la fel, ca avem gandiri diferite, dar sunt tare dezamagit cand observ ca multi nu stiu altceva decat sa se gandeasca doar la bani si mai putin sa ajute benevol pe careva.

Am discutat zilele trecute cu un tip care, la randul lui, se ocupa de vanzarea rulotelor si spre surprinderea mea am aflat ca respectivul nu concepe sa indrume, sa consilieze pe cineva gratuit.
Chiar mi-a mentionat tarifele pentru tot felul de servicii referitoare la o achizitionare rulota.
Ma refer la sfaturi despre in ce mod, de unde si cum, sa cumpere un doritor o rulota.
Ba mai mult…..chiar aducea jigniri celor care doresc sa achizitioneze o rulota de „afara”, la modul ca daca nu stiu si sunt fraieri, sa plateasca. Se poate asa ceva !!!!?

Curios este faptul ca majoritatea ideilor sale au fost si sunt inspirate din acest blog (asta a reiesit din discutia purtata), chiar m-a „certat” ca prea scriu „mura-n gura” pentru multi.
I-am explicat ca acesta este felul meu de a fi, ca am descoperit multe de-a lungul timpului si nu doresc sa le tin doar pentru mine.
Dovada stau postarile existe in forum, sau cele din postari personale  din acest blog.

Mereu am considerat, din punctul meu de vedere, ca „locul de buna ziua” trebuie sa primeze si nu doar  banii. Chiar am scris despre asta in blog.
Dar ca sa se ajunga in zilele actuale ca banii sa dicteze caracterele oamenilor, imi lasa un gust amar.
Cel cu care am discutat aceste aspecte nu este singurul, deoarece am mai avut o astfel de discutie cu ceva timp in urma, crezand atunci ca este un exemplu singular.  Dar iata ca m-am inselat!
Nu doresc sa se interpreteze cumva ca imi este ciuda pe cei care fac bani, indiferent de modalitate.
Dar consider ca in viata este bine sa si poti ajuta cat mai mult, indiferent de activitatea pe care o prestezi.
Este normal ca un serviciu prestat sa fie platit, dar nu si cateva sfaturi.

Tot legat de acest subiect despre consiliere rulota mai trebuie mentionat ceva.
Vreau sa inteleaga toti cei care ma abordeaza in discutii atunci cand afirma ca doresc sa le aduc o rulota si ma „interogheaza” despre aspectele deplasarii si achizitionarii, ca sunt constient de multe.
In primul rand sa nu fiu luat de fraier, fiindca am inteles de la viata ca multi isi fac doar interesul si arunca vorbele aiurea, fara acoperire. Am destula experienta de viata sa stiu cu cine discut direct sau telefonic si sa imi fac o impresie despre fiecare.
In al doilea rand, tot ce fac este benevol si cumva sa inteleaga interlocutorul respectiv ca nu sunt obligat sa detaliez absolut totul.
Sunt multe de scris pe aceasta tema…..

Observ si ma bucur ca numarul celor care au indragit aceasta nisa rulota este mereu in crestere.
Am descoperit chiar cateva site-uri care detaliaza multe aspecte legate de rulote, insa unele chiar parca sunt prea complexe.
Si pentru mine este usor sa caut pe net detalii tehnice, sa traduc si sa dau copy-paste, dar am preferat sa scriu ceva care sa fie pe intelesul fiecaruia si sa postez despre rulote descoperite personal, sau sa aflu direct de la dealeri cu care intru in contact.

O singura concluzie trebuie mentionata.
Am sa raman acelasi, incerc sa ajut atat cat pot cu sfaturi si indrumari GRATUITE, iar articolele aflate in acest blog al meu sa deschida imaginatia cat mai multora, astfel ca numarul de rulote in tara asta sa fie cat mai mare.

Succes tuturor!
consilire-rulota


4 Raspunsuri la "Despre consiliere rulota"

 1. RADU   22/02/2019 at 9:59

  A fi om e lucru mare. Nu înțelege fiecare.

  Răspunde
  • Viorel C.   22/02/2019 at 12:04

   Asta cam asa este….
   Multumesc pentru comentariu!

   Răspunde
 2. Gabriel Bugnar   22/02/2019 at 10:54

  Salutări!
  Nu cred că trebuie să te amărești. Cumva, e firesc.
  Pe măsură ce crește numărul posesorilor de rulote, ca peste tot, apar tot felul de oameni. E firesc. Cu cât numărul rulotiștilor va fi mai mare, vor apărea tot mai multe uscături.
  În plus, suntem români.
  Deși mi-am luat prima rulotă în urmă cu mai bine de 15 ani, deși am învățat enorm și învăț în fiecare zi despre rulote (inclusiv de la tine), întâlnesc mulți ”specialiști” care, din vârful buzelor, după ce au prins între ele două bucăți de PAL sau au legat o butelie la aragaz, se cred mari specialiști care așteaptă să iau notițe după spusele lor.
  Ce este important e că ceea ce faci tu este dezinteresat, cu sinceritate, că îți aduci contribuția benevol la popularizarea fenomenului, că vorbești despre lucruri pe care le cunoști și nu încerci să păcălești pe nimeni, cu nimic, nu încerci să vinzi minciuni.
  În rest, uscăturile – mai devreme sau mai târziu – se aleg.
  Onoare muncii!

  Răspunde
  • Viorel C.   22/02/2019 at 12:19

   Salut Gabriel Bugnar!
   Nu ma amarasc, ci doar imi este ciuda ca exista multe persoane naive de care se profita.
   Incerc sa fac de asa natura sa intelega multi ca intotdeauna este bine sa crezi in ceva real, acel ceva care probabil va apare la un moment dat, nu in povestile altora.
   Sunt constient ca sinceritatea si bunatatea ajung la un moment dat sa determine pe multi sa te creada un „prost”, dar mereu am convingerea ca din aceste cateva articole postate in acest blog, asa cum m-am priceput sa scriu (ca doar nu sunt un mare scriitor), ajung si la cei care intradevar doresc sa cunoasca aceasta nisa de rulote si sa traga concluzii. Mai ales ca am si specificat in cateva ca sa nu se procedeze ca mine, atunci cand am gresit, sau nu am luat in seama unele aspecte.
   Numai bine!

   P.S. multumesc mult pentru comentariu!

   Răspunde

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.