Despre firmele de asigurari

La finele anului trecut, in Romania erau valabile in jur de 900.000 de contracte de asigurare CASCO cu prime brute subscrise de aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Ultimele date privind clasamentul pe companii arata ca piata este dominata de societatile Allianz-Tiriac, Groupama, Generalli, Omniasig, Uniqa si Astra.
Insa, majoritatea firmelor de asigurare, se pare ca pregatesc o lista „neagra” a tuturor soferilor cu probleme.
Madalin Rosu, seful departamentului auto din cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), declara pentru economica.net, ca “impreuna cu mai multi colegi din cinci firme de asigurare locale lucram la o baza de date care va cuprinde istoricul de dauna al soferilor asigurati CASCO. Daca totul decurge normal, pana la sfarsitul lui 2014, aceasta baza de date va deveni operationala“.
Ca urmare a crearii acestui proiect referitor la o asemenea baza de date, in cazul in care se va constata ca unii soferi au fost implicati in mai multe accidente soldate cu daune, sau si-au reparat masina in conditii dubioase, acestia vor plati asigurari mult mai mari.
De asemenea, exista si posibilitatea ca acesti soferi sa fie refuzati de asiguratori daca vor sa isi faca o polita tip CASCO.
Baza de date include istoricul de risc al soferilor, in functie de care fiecare client cu RCA este incadrat intr-o anume categorie de risc.
In functie de respectiva categorie, soferul va beneficia de un bonus sau, dupa caz, malus, care se aplica la pretul RCA.
De exemplu, un sofer cu mai mult de trei daune in ultimii patru ani, va plati un RCA de doua ori mai scump fata de pretul de baza.

accident-auto

Ultima actualizare in

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.