Sari la conținut

Am intitulat acest articol din blogDespre forma de adresare telefonic„, mai ales catre o persoana necunoscuta, fiindca ma confrunt mereu in apelurile telefonice primite cu tot felul de persoane. Doresc sa aduc cumva un gram de bun simt si de respect catre cei care nu cunosc aceste aspecte.

Poate multi dintre cei cu care am discutat telefonic despre orice legat de rulota si nu numai, au observat ca forma mea de adresare este cu „dumneata” si niciodata cu o adresare la persoana intaia. Adica cu „tu”, atat timp cat nu cunosc persoana respectiva. Chiar daca am o varsta, mereu am respectat si voi respecta pe cel cu care discut telefonic, dar ma deranjeaza mereu aspectul cand eu ma adresez cu „dumneata” si primesc raspunsuri la o adresare directa cu „tu”.
Oare este corect?!

Cunosc deasemenea faptul ca multi se considera cumva mai „altfel” fata de multi dintre noi, dar cred ca este bine sa incerce sa se alinieze unui respect care sa fie afisat reciproc. Nu cred ca au ceva de pierdut. Din contra!

Despre forma de adresare telefonic

Nu incerc sa educ direct pe nimeni, fiindca o astfel de educatie se primeste in primii ani din viata, dar gandesc ca exista persoane care citesc acest articol si poate la randul lor vor incerca sa atraga atentia celor care nu cunosc si nu stiu ce inseamna respectul. Intotdeauna cand exista respect reciproc, se discuta altfel, mai ales in cazul meu, cand incerc sa ajut si sa indrum, prin discutii in care simt ca sunt considerat egal cu cel cu care port o convorbire, dar pe care nu-l cunosc.

Am, am avut si cu siguranta voi mai avea, convorbiri cu persoane care discuta cu mine la „pertu”, dar cu siguranta vor fi tratati asa cum consider ca trebuie.


Toate bune!Despre forma de adresare telefonic

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact