Despre indiferenta si nepasare

Despre indiferenta si nepasare, sau cum pot sa vada viata unele dintre acele persoane care nu stiu ce vor, dar totusi par atat de cunoscatoare.

In acest articol, doresc sa scot in evidenta felul de a fi al unor persoane, pe care nu le pot intelege.
De ce scriu asta?
Fiindca am fost in Olanda cu cineva (nu-i dau numele, dar cei care ma cunosc stiu ca nu-mi place sa mint) din Craiova sa achizitioneze cate o masina si o rulota impreuna si cu un prieten al lui din Caracal.

Problema este ca a mai fost plecat cu mine aceasta persoana, am considerat ca poate a realizat care este modul de cumparare, facandu-i „instructajul” la acel moment cum este bine sa faca.
Cu alte cuvinte, sa sune, sau sa sunam de acasa la tot ce dorea sa cumpere, urmand ca noi sa ne deplasam la adresele obtinute in urma convorbirilor telefonice sau a email-urilor. Toate acestea ducand la o economie de timp si bineinteles de banii pentru combustibil.
Nu mai adaug si hotelul, fiindca familia de olandezi care ne gazduia, deja erau bine cunoscuti.

Dar, indiferenta si nepasarea „amicului” meu, a dat roade tot drumul.
In primul rand, tot ce a putut scoate din internet, din site-urile de anunturi, au fost cateva numere de telefon.

Felul lui de a fi, nici macar sa ma anunte de acest aspect, m-a facut sa am o stare nu tocmai placuta.
I-am explicat pe tot traseul, ca el este cel care va plati convorbirile telefonice avute in roaming, convorbiri ce putea sa le faca de acasa si cu costuri mai mici, poate si gratis.
Bineinteles ca in Olanda, dupa ce am sunat, nu mai erau de actualitate anunturile (nefacandu-se nicio rezervare), dar ceea ce a pus capac, a fost modul sau de a intelege motivul pentru care a plecat de acasa.

Ajunsi in Olanda si avand posibilitatea de a accesa internetul de la aceea familie de acolo, dupa ceva timp, i-am zis sa intre pe net si sa se uite daca este ceva ce l-ar interesa.
Raspunsul sau:
– nu ma lasi nea Viorele sa beau si eu berea asta?!
Raspunsul meu a fost:
-ok, scuza-ma!

Din acel moment, practic, nu m-a mai interesat acest personaj, deoarece am considerat ca degeaba vrei sa ajuti pe cineva, sa-i oferi tot ce este de facut bine si gandit, fara cheltuieli mari in primul rand, iar acel cineva sa nu-i pese cat de putin.

Mi-am vazut de discutiile mele cu acea familie primitoare, a sosit ora de culcare, ne-am dus la odihna, urmand ca dimineata sa ne trezim la 6, prietenul lui din Caracal, urmand sa faca o deplasare de 140-160 km catre o rulota, iar eu sa-mi fac treburile pentru care plecasem de acasa.
Spre surprinderea mea, „indiferentul” ma intreaba:
– si eu ce fac nea Viorele?!
Raspunsul meu:
– mai ai bere? I-a si bea, ca pentru bere ai plecat de acasa.

I-am lasat sa faca deplasarea impreuna (poate descopera ceva pe traseu), deoarece se cunosteau destul de bine, eu plecand spre locurile unde trebuia sa ajung si pentru care am plecat de acasa.

Despre indiferenta si nepasare

Concluzia, aceasta persoana nu va mai face nicio deplasare cu mine, fiindca, oricat imi doresc sa ajut pe cineva, iata ca sunt unii, care intradevar nu merita sa fie ajutati, indiferenta si nepasarea in viata este cea care isi pune amprenta pe astfel de caractere.

Pentru destinderea de final, adaug 2 imagini facute din mers, pe o autostrada, in Olanda, cu aceasta superba masina.

Despre indiferenta si nepasare 1 Despre indiferenta si nepasare 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.