Sari la conținut

Despre rulota Kip, prin cateva randuri despre un mic istoric despre cum s-a dat nastere acestui model de rulota ce a devenit destul de cunoscut. Astfel, cel care a realizat acest model de rulote, se numea Jan Kip, care a inceput a pornit o afacere cu un simplu magazin, urmand sa construiasca prima rulota pentru uz personal in anul 1947.

Datorita interesului manifestat al clientelei de la acea vreme, a produs 20 de exemplare in urmatorul an, rulote pe care le-a inchiriat la angajati, sau altele le-a vandut.
Despre rulota Kip kip-rulota Fabricate de aproape 79 de ani in Olanda, din 1961 fabrica fiind amplasata in localitatea Hoogeveen, rulotele Kip apar realizate in zilele noastre cu produse de reala calitate trimise de furnizori din multe tari.

Insa, ca orice afacere de mare anvergura, aceasta companie a avut momente bune si mai putin bune. In anul 1970  s-au produs 10.000 de unitati, iar in anul 1980 au inceput exportul catre Germania. In ultimii ani, rulota Kip  si-a schimbat mult aspectul caroseriei, designul si forma aerodinamica fiind capete de afis.

Despre rulota Kip

In imaginile urmatoare, incerc sa prezint cateva modele dupa anii in care au fost fabricate, imagini in care se pot observa schimbarile aduse la vremea respectiva. Din septembrie 2010, compania a intrat in faliment definitiv, mai existand o astfel de „incercare” in 2007. Din noiembrie 2010, a fost preluata de compania Boedelbak, reprezentantii acestei firme declarand ca noua conducere se va concentra in mare masura pe reteaua de dealeri si pe dezvoltarea  productiei cu o noua linie de rulote Kip.

Indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe?
Aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote second hand, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote descoperit in Germania.
kip-1954 kip-1958 kip-1961 kip-1963 kip-1968 kip-1971 kip-1976 kip-1980 kip-1985 kip-1988 kip-1994 kip-2000 Despre rulota Kip


Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact