Sari la conținut

Am descoperit cateva articole despre Ecocapsule, un proiect pe care consider ca-l pot incadra la rulote, datorita formei caroseriei si a dotarilor din interior si care cu siguranta in viitorul apropiat, va fi promovat pe aceasta nisa.
Cei care au realizat acest proiect, o firma de design din Slovacia, au incercat sa experimenteze camparea in aer liber a doua persoane pe timp cat mai indelungat, atat pentru oamenii de stiinta, sau chiar fotografii care doresc sa surprinda natura in diverse ipostaze, cat mai ales pentru cei ce indragesc natura si simt nevoia de campare in afara zonelor aglomerate.

Avand caroseria sub forma unui ou, cu dimensiunile de 4,40 metri lungime, 2,40 metri latime si 2,50 metri in inaltime, aceasta casuta portabila este alimentata cu panouri solare amplasate pe o suprafata de 2,6 mp  si de o turbina eoliana, ce dezvolta o putere de 750 W. Greutatea totala a intregului ansamblu este de 1500 kg.

Toate aceste surse de energie, alimenteaza o baterie de mare capacitate, care asigura energia pe timp ploios, intunecat, sau cand nu exista vant.
Confortul este asigurat  printr-un spatiu de dormit pentru doua persoane, o bucatarie si o cabina de dus cu toaleta separat. Apa potabila este asigurata de catre  un sistem care colecteaza apa de ploaie sau roua si cu ajutorul unor filtre, este numai buna de intrebuintat.

Ecocapsule

Prezentat in acest an 2015 la salonul Pioneers Festival, ce are loc anual la Viena, acest proiect nu s-a prezentat si cu un pret, doar cu promisiunea celor care l-au realizat, ca productia va incepe in serie incepand cu anul 2016.
Se spera ca va aduce un plus mare celor care doresc sa campeze chiar si pe o perioada de un an.

Indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe?
Aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc de rulote descoperit in Germania.


Iata cateva imagini cu interiorul si cu sugestii despre locurile in care se pot amplasa acestea:
ecocapsule-turbina
ecocapsula
ecocapsule-int
ecocapsule-interior
dormitor-ecocapsule
ecocapsule-natura
ecocapsule-litoral
ecocapsule-tractat
Sursa imagini

Distribuie prietenilor

3 comentarii la „Ecocapsule”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact