Prima pagină » Experienta la volan cu rulota

Experienta la volan cu rulota

Un articol despre experienta la volan cu rulota, incluzand o mica intamplare petrecuta in urma cu ceva vreme pe o autostrada din Germania, din care se poate trage si o concluzie.
Astazi, 10 mai, in urma unei discutii telefonice avute cu unul din verii mei (vezi imagine), ca doar e pandemie, stam acasa si avem mai mereu ce sa discutam, mi-a adus aminte de o intamplare la care a fost si el participant.
Am scris 10 mai, fiindca de aici a pornit discutia noastra, eu amintindu-i ca acum 40 de ani am intrat in posesia permisului de conducere.

Dar iata ce doresc sa scriu, in speranta ca poate cel care va citi va trage o concluzie ca nu este bine asa cum am procedat eu.
Am mai scris articole in blog cum nu trebuie facut, am aratat cum eu am gresit, iar invatamintele le-a tras fiecare cititor….sper.


Experienta la volan cu rulota

Am pus acest titlu fiindca sunt cuvinte care trimit, fie spre profesionism, fie spre un sofer cu conduita nu prea la locul ei.
Deci, ne intorceam din Olanda cu o rulota Hobby, nu conteaza anul, nu conteaza dotarile, ci faptul ca avea o latime de 220 cm.
Pe una din autostrazile Germaniei si deplasandu-ne in spatele unui TIR, discutam vrute si nevrute, iar la un moment dat am depasit si mare mi-a fost mirarea ca banda a doua directiona pe celalalt sens de mers.
Practic, se despartea de prima banda si, asa cum este pe multe autostrazi din Germania, traficul de pe banda a doua se desfasura pe celalat sens de mers, separat prin niste borduri mari de beton (vezi imagine) situate si pe stanga si pe dreapta.
Nu aveam cum sa mai renunt la depasirea pe care doar ce am facut-o.
Practic, in situatia de fata, esti limitat in a face oricare manevra in momentul deplasarii.
Asta se datoreaza mereu unor lucrari pe benzile de mers de pe autostrazi, aspect mai mereu intalnit.
Nimic rau in asta, doar ca acea banda de mers pe care am intrat (fara iesire) avea latimea, scrisa pe un panou de avertizare, de 230 cm. Poate multi au observat, de-a lungul drumurilor facute, astfel de panouri.

Mai pot scrie prin ce momente am trecut cu rulota de 220 cm in spate si cu viteza de 70-80 km/ora?!?
Ce stiu este faptul ca o data iesit din acea portiune de banda de mers, dupa 5-6 km, mainile erau transpirate, iar vorba varului meu a fost ca „amandoi am avut morcovul in c.r de o juma’ de metru”.

Ca dupa razboi, am inceput sa discutam despre ce se putea intampla…..
Daca nu aveam directia ok la masina si exista un joc la volan…daca aparea acel moment neplacut in care sa faci o pana de cauciuc….si cate si mai cate.
Eram de poveste sa reusim sa blocam traficul, ca doar m-a mancat undeva sa nu stau in spatele acelui TIR.

Acum, dupa discutia purtata telefonic astazi, i-am multumit lui D-zeu ca totul a fost spre bine si ca am ajuns in regula acasa, fara avarii la rulota.
Nu cred ca este de datoria mea sa mai trag o concluzie, dar las pe fiecare in parte sa o faca.
Ceea ce stiu si recunosc este faptul ca mai mereu am fost atent din timp si mereu voi fi la oricare depasire facuta.
Mai recunosc ca distanta avuta intre mine si oricare TIR din fata mea, duce la o lipsa de observare a indicatoarelor rutiere.
Cam asta a fost amintirea mea neplacuta de la acel drum, cu neatentia la trafic datorata discutiilor din masina.

Daca doresti sa faci un comentariu, sau sa postezi o intamplare de acest fel, comentariile la articol sunt deschise.

Iar daca indragesti acest hobby dedicat rulotelor, aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc de rulote descoperit in Germania.
selfie
Experienta la volan cu rulotaExperienta la volan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.