Sari la conținut

Fendt si AL-KO impreuna de peste 50 de ani


Fendt si AL-KO impreuna de peste 50 de ani, o colaborare care s-a dovedit esentiala pentru confortul si siguranta calatoriilor cu modele rulota Fendt. Fiecare model rulota Fendt este construit pe un sasiu AL-KO . In total, peste 70% din toate rulotele din Europa sunt construite pe unul dintre aceste sasiuri. Dar dincolo de sasie, AL-KO ofera o gama larga de produse, dintre care multe sunt parte integranta a rulotei tale Fendt: de la cuple stabilizatoare si dispozitive de blocare a cuplei, pana la electronice de ultima generatie.

AL-KO este sasiul formeaza baza solida a rulotei si asigura stabilitate, siguranta si confort de conducere in timpul calatoriei. Expertiza AL-KO in domeniul constructiei de sasiuri aduce beneficii tuturor proprietarilor de rulote, printre care si Fendt, mai ales ca aceasta colaborare dintre Fendt si AL-KO se bazeaza pe o viziune comuna a calitatii si inovatiei. Ambele companii se straduiesc sa dezvolte cele mai bune produse care sa raspunda cerintelor rulotei moderne. Ambele companii investesc continuu in cercetare si dezvoltare pentru a-si imbunatati continuu produsele.

Fendt si AL-KO impreuna de peste 50 de ani

Pe langa sasiu, AL-KO este cel care furnizeaza diverse componente care maresc stabilitatea, siguranta si confortul de condus al rulotelor Fendt. Cateva dintre aceste componente importante sunt:

ATC (Active Trailer Control)
Acest sistem electronic de stabilitate ajuta la prevenirea derapajului rulotei prin activarea automata a franelor rulotei si/sau vehiculului de tractare. Avand o suprafata mare de contact, rulotele tind sa reactioneze mai sensibil la impacturi precum rafale de vant, rezultatul fiind un risc de balansare. ATC detecteaza si corecteaza un astfel de balans iminent, inainte ca acesta sa devina o problema.

Daca iti pui intrebarea cum functioneaza, afla ca acest sistem electronic ATC este montat pe puntea spate si este echipat cu tot felul de senzori. Acestia detecteaza cand rulota incepe sa serpuiasca periculos. In acel moment se activeaza ATC, care, la randul sau, actioneaza franele rulotei. Aceasta franare scurta a rulotei face ca intreg ansamblu sa fie tras din nou drept, iar starea de condus se stabileste instantaneu.


AKS (Anti-Sway Coupling)
Aceasta cupla cu stabilizare mecanica a rulotei reduce fluctuatiile acesteia in timpul conducerii. De exemplu, daca rulota este afectata de vanturi transversale, suprafete neuniforme ale soselei sau absortia din partea unui camion (TIR), rUlota incetineste si reduce orice miscare de balansare. Atunci cand aceasta cupla este folosita impreuna cu AL-KO ATC, rulota va fi mai sigura si mai confortabila pe drum. Din acest motiv, AKS este acum standard la rulotele Fendt si ale altor producatori.

Dispozitiv antifurt AL-KO
Este acel dispozitiv care protejeaza cupla rulotei impotriva furtului, putand fi montat prin cateva miscari simple si reprezinta o modalitate eficienta de a preveni furtul rulotei sau cel putin de a-l face mai dificil. Sistemul de blocare a cuplei poate ramane montat in timpul deplasarii, dar este un aspect pe care nu-l recomand.

Sisteme electronice
Fiecare rulota Fendt are un senzor de temperatura interior si exterior pe afisajul de control situat deasupra usii de intrare. In plus, AL-KO ofera adaptoare speciale de cablu pentru conectarea anumitor componente, cum ar fi sonda de apa potabila, precum si toate intrerupatoarele si variatoarele de lumina care sunt instalate in rulotele Fendt.

De final

Producatorul de rulote Fendt demonstreaza mereu cooperarea dintre el si AL-KO. S-a dovedit ca aceasta marca de rulote combina inovatia, siguranta si confortul intr-un mod unic, mai ales ca AL-KO Fahrzeugtechnik este un producator german care de mai bine de 90 de ani este lider in sasie si componente de sasiu pentru rulote, autorulote, remorci si vehicule comerciale usoare.

Pe de alta parte, Fendt este un producator german cu o istorie bogata in fabricarea de rulote de inalta calitate, care a fost infiintat in 1930. Calitatea, confortul, siguranta si inovatia sunt punctele forte ale acestui brand. Compania ofera o varietate de modele pentru a satisface nevoile si bugetele diferite. Toate modelele sunt realizate cu grija si folosind cele mai bune materiale, motiv pentru care, personal, agreez in mare masura aceasta marca de rulota.

Aceasta colaborare dintre Fendt si AL-KO pare sa fie o poveste de succes, care dureaza de zeci de ani. Datorita acestei colaborari, proprietarii de rulote Fendt pot conta pe modele rulote care garanteaza ani buni placerea de a detine un astfel de model.

Am dedicat multe articole in blog cu aceasta marca de rulota, asa ca te invit sa realizezi o cautare in blog cu cuvantul cheie Fendt, sau sa citesti Marci cunoscute de rulote germane, sau sa votezi in articolul Cele mai cautate marci de rulote

Fendt si AL-KO impreuna de peste 50 de ani

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂
Ramai conectat cu acest blog dedicat rulote, devino un urmaritor al paginii mele din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Aboneaza-te la canalul YouTube BlogRulote, in situatia ca indragesti acest hobby si doresti sa afli mai multe, deoarece este locul in care poti vizualiza videoclipuri realizate in Germania sau in Olanda, cu rulote noi si second hand.

Distribuie prietenilor
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact