Inmatriculare autovehicul din Olanda

Inmatriculare autovehicul din Olanda, cu cateva informatii utile, ca urmare a faptului generat in ultima perioada de aducere de auto ieftine, masini second hand achizitionate din aceasta tara.
Am dedicat un articol asemanator despre inmatriculare rulota, dar gandesc ca poate pare ok sa existe unul si pentru autoturisme.

Inainte de toate, trebuie cunoscut ca exista un site dedicat in care se pot afla cat mai multe date despre un autovehicul.
Mai multe detalii in acest link de mai sus.

Inmatriculare autovehicul din Olanda

Acte autovehicul Olanda

Cateva aliniate ce duc catre o mai buna cunoastere de acte necesare pentru inmatriculare auto :
– cele trei file din totalul de patru al actului de indentitate al rulotei (o fila ramane la respectivul din Olanda care a vandut), cunoscute sub numele de DEEL 1, DEEL 2, DEEL 3;
acte olanda

Insa mare atentie!

Pentru Inmatriculare vehicul din Olanda, incepand cu data de 01.01.2014 aceste certificate de inmatriculare au fost inlocuite de un card cu cip.
Astea pentru acele masini second hand recent inmatriculate.

Pentru cele deja inmatriculate s-a stabilit un termen pana la data de 31.12.2018 sa se conformeze in a intra in posesia cardului.
card auto

– actul de radiere, cunoscut sub numele de RDW, act ce trebuie sa aiba o stampila cu data radierii din Olanda si in care este afisat numarul de inmatriculare pentru export.

Tot in acest act, trebuie fie trecute datele celui care a cumparat vehiculul.
act rdw

– factura (contract) de vanzare-cumparare, absolut necesara;
factura auto

– numere (numar) de inmatriculare al vehiculului achizitionat eliberat de catre angajatul RDW, existent pe fond alb, si care este trecut si in actul eliberat de la RDW;
numere export

Urmeaza ca in final sa fie traduse aceste acte necesare pentru inmatriculare auto in Romania.
Ce este imbucurator, este faptul ca nu se mai cere in toate orasele tarii noastre traducerea acestor acte. Fiecare Primarie avand legea sa.

Citeste si despre…

Condusul pe timp de ceata
Condusul pe timp de noapte
Cum sa pornesti masina
Pozitia corecta a mainilor pe volan
Ce trebuie facut in caz de accident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.