Sari la conținut

Marci cunoscute de rulote germane, fiindca, in comparatie cu unele marcile de masini, este mai mereu dificil pentru incepatori si pentru cei neexperimentati sa obtina o imagine de ansamblu asupra celor mai populare marci de rulote.

Deoarece ma numar printre multi adepti ale unor astfel de marci rulote, trebuie sa mentionez ca in Germania exista in jur de 10 producatori de rulote care domina piata din aceasta tara. In lista pot fi incluse Fendt, Hobby, Hymer, Eriba, Knaus, Tabbert, LMC, Dethleffs, TEC, Burstner.

Numai ca, TEC a fuzionat cu LMC, Fendt cu Hobby, Hymer cu Eriba, Knaus cu Tabbert, fiind mai multe marci rulote care sunt adesea combinate sub un singur producator. Toate insa, vor continua sa existe si sa produca sub numele marcii consacrat fiecareia. Ce este clar, este faptul ca popularitatea lor comuna depinde in mare masura de proiectele realizate si asteptarile de pret ale cumparatorilor.

Fendt si Hobby – lideri detasati

Dupa fuziunea acestor doua extrem de cunoscute marci de rulote Fendt si Hobby, ambele vor ramane autonom si independent pe termen lung, dar cu siguranta conduc in mod cert statisticile. In opinia multor germani (chiar si a mea), marca Fendt este considerata Mercedesul printre rulote de destul de multi ani. Ofertele acestui producator variaza de la modele standard pana la clasa de lux. Cu modelele Saphir sau Bianco, acest brand de rulote se remarca, mai ales pentru clasa de mijloc, cu modele de rulote de inalta calitate.

Modelele de rulote Hobby sunt de asemenea populare pentru multi clienti datorita gamei lor variate, de la modele de confort cu paturi de o persoana, sau cu spatii pentru familii numeroase. Alaturi de Dethleffs, Hymer, Eriba, Hobby ramane una dintre cele mai populara marca ca si nivel de cunoastere.


Hobby si Fendt sunt printre cei mai importanti producatori de rulote si autorulote din Europa, fiind considerat un grup care este lider de piata in domeniul rulotelor. Citeam pe un site dedicat faptul ca exista inmatriculari ale acestor marci cu o cota de aproape 40% in Germania si peste 25% in Europa.

Knaus – Tabbert cu multe rulote sub acelasi nume

Rulotele Tabbert se afla si ele in fruntea listei marcilor populare de rulote inca de la mijlocul anilor 1950, iar acum se afla multe marci sub un singur nume. Un brand relativ nou, dar care a inceput sa devina cunoscut din grupul Knaus-Tabbert, este si marca de rulota Weinsberg. Ieftine, practice si dupa parerea unora cu un design tineresc, aceste rulote sunt destinate in primul rand familiilor care vor sa achizitioneze o astfel de rulota noua la un pret avantajos. Exista o filmare realizata in Olanda, in care sunt prezentata si aceasta marca.

Knaus – Tabbert este unul dintre cei mai importanti producatori de rulote, autorulote și camionete din Europa. Este o companie care este reprezentata prin calitate, inovatii si multi ani de experienta. Descoperite in segmentul de pret superior, Knaus – Tabbert sunt considerate a fi modele rulote cu oferta potrivita pentru fiecare client, de la modele compacte clasice, pana la clasa de lux absolut.

Marci cunoscute de rulote germane

Sunt destul de multe de scris pe acest subiect, insa, fiind adeptul de articole scurte si care sa nu plictiseasca, am sa continui cu alte postari dedicate acestei teme. Exista destul de multe articole in blog care duc la o cunoastere sumara a multor marci de rulote, iar cei care doresc astfel de informatii pot opta printr-o simpla cautare.

P.S. acest articol a fost postat in urma unui comentariu existent in Criterii si sfaturi cumparare rulota, unde un cititor a facut referire la marca de rulota Eiffeland, iar aceasta postare dedicata marci cunoscute de rulote germane sa-i satisfaca cunoasterea.

Care este parerea ta despre acest subiect?  Informeaza si pe altii în sectiunea de comentarii.
Marci cunoscute de rulote germane

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *