Masina zburatoare Aeromobil

Iata ca povestile sau visele science-fiction, au inceput sa devina realitate referitoare la masinile zburatoare, evolutia tehnologiei fiind mereu fara limite.

Astfel, un slovac pe nume Stefan Klein (a lucrat ca designer pentru Audi, Volkswagen si BMW, precum si in domeniul aviatiei), a realizat in decursul a 20 de ani, un prototip de masina zburatoare, Aeromobil, ce a fost prezentat oficial la Viena, cu ocazia evenimentului Pioneers Festival.
Cu o caroserie realizata din otel si fibra de carbon si cu o greutate de doar 450 kg, acest model de masina zburatoare  poate “gazdui” doua persoane, iar ca si dimensiuni, masoara 6 metri in lungime, 2,4 metri cu aripile pliate si 8,3 metri cu aripile depliate (desfacute).
Are o autonomie  de 700 km in zbor si 875 km in deplasarea la sol, iar consumul este de 15 l/ora in modul avion si 7,5 l/100 km in modul automobil.
Viteza pentru decolare este de 130 km/ora.
Componentele high-tech concepute, comenzile si confortul din interior, asa cum apar si in imagini, nu cred ca mai lasa loc de comentarii.
Parerea mea este ca va mai dura ceva vreme sa putem “descoperii” oficial un asemenea model de automobil, fiindca nu cred ca exista vreo reglementare de rulare si in zbor si pe autostrazi in vreo tara, mai ales ca trebuie sa existe pe langa permisul de conducere si o licenta de pilot.
Insa, poti sa sti?!
Viata mai mereu progreseaza in toate domeniile de activitate, iar problema aglomerarii autostrazilor poate fi rezolvata in viitor cu acest prototip de vehicul zburator.
Sa vina cumva vremea despre rulote zburatoare !! Nu prea cred.
Deocamdata nu se stie cat va costa acest model AeroMobil, ce am descoperit pe unele site-uri, valoarea ar fi undeva la 300.000 euro. O nimica toata!
Iata cateva imagini si un videoclip:
aeromobil
aeromobil-lateral

aeromobil_prototip

aeromobil-prototip

aeromobil-spate

aeromobil_interior

aeromobil_bord

Sursa imagini

 

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.