Sari la conținut

Material bete cort rulota, prin prezentari cu avantaje si dezavantaje, mai ales ca un cort sau o terasa sunt solutia ideala pentru extinderea spatiului, iar pe langa alegerea potrivita, este important si scheletul metalic, sau nu, care sa fie potrivit.

Daca urmeaza sa fie achizitionat un cort, acorda atentie tipului de cort si materialului tesaturii exterioare. In plus, acorda atentie si materialului din care sunt realizate betele cortului, deoarece fiecare material are propriile sale avantaje si dezavantaje.

Cele mai intalnite si utilizate materiale pentru scheletul unui cort sunt: ​​aluminiu, fibra de sticla, otel si carbon, iar in acest articol din blog, incerc sa fac referire la cele mai frecvente si utilizate materiale pentru scheletul unui cort.

Cort rulota cu bete din otel

Cadrul din otel este clasic si semnificativ mai greu, dar are avantajul ca este mai stabil decat multe alte variante. Acest aspect il face ideal pentru rulote cu o locatie fixa ​​pe o perioada mai lunga de timp.
Betele (scheletul) din otel sunt durabile si impresioneaza prin stabilitatea lor ridicata. In plus, sunt adesea mai ieftine decat alte schelete de corturi si sunt potrivite si pentru camparea in sezon de iarna.

Dezavantajul multor asemenea bete de cort consta in greutatea lor, iar daca doresti sa economisesti greutate in rulota, aceste bete cort din otel nu sunt cea mai buna alegere.


Cort rulota cu bete din aluminiu

Scheletul din aluminiu permite o reducere a greutatii din rulota de pana la 50%, facandu-l deosebit de potrivit pentru rulotele care fac mai mereu deplasari catre alte zone de campare. Daca te decizi asupra unor bete cort din aluminiu, ar trebui sa te asiguri ca materialul lor este anodizat sau vopsit. Acest lucruri protejeaza de influentele mediului si de coroziune.

Ca si avantaj, pe langa greutatea redusa, scheletul de cort din aluminiu este mult mai confortabil de impachetat decat cel din otel, mai ales pe vreme rece.

Dezavantajele betelor din aluminiu sunt ca se achizitioneaza mai scump decat cele din otel, iar cand vine vorba de stabilitate, ele nu pot garanta o buna stabilitate daca nu exista o ancorare perfecta a cortului.

Cort rulota cu bete din fibra de sticla

Scheletul din fibra de sticla reprezinta o alternativa ieftina si usoara la variantele mentionate mai sus, numai ca, desi impresioneaza prin pret, este considerat foarte fragil, prin urmare, durabilitatea este si foarte scazuta. Astfel, aceste bete cort din fibra de sticla nu sunt recomandate pentru campingul de iarna, mai ales ca zapada pune o greutate suplimentara pe acoperisul unui cort rulota, iar la temperaturi scazute, acest material se poate rupe rapid.

Cort rulota cu bete din carbon

Betele din carbon sunt o alternativa de inalta calitate si robusta, dar si cu economie de greutate. Sunt considerate a fi rezistente la frig si caldura, aspecte ce le face potrivite pentru fiecare sezon. Totusi, un schelet de cort rulota realizat din carbon este intalnit destul de rar, chiar daca este considerat foarte durabil si pare o alternativa buna la cele din otel si aluminiu, dar este mult mai scump decat multe alte optiuni din acest articol, ceea cel face greu de achizitionat. In ceea ce priveste greutatea, aluminiul si carbonul sunt aproximativ egale intre ele.

Material bete cort rulota

Acum, ca ai aflat cateva avantaje si dezavantaje ale unui schelet de cort rulota, mai ales pentru rulotele care stau mai mult timp intr-o singura locatie, betele de cort din otel sunt cele mai potrivite. Deoarece greutatea nu este o problema si se pune mai mult accentul pe stabilitate si durabilitate, un schelet din otel este cel recomandat, mai ales ca, datorita stabilitatii si robustetei sale, poate fi folosit si in sezonul de iarna.

Dar, daca iti place sa descoperi mule locuri si iti schimbi locatia in mod regulat, trebuie avut in vedere ca greutatea joaca cu siguranta un rol major. Betele de cort din aluminiu sunt cea mai buna alternativa in astfel de situatii si sunt mult mai stabile decat cele din fibra de sticla, dar nu la fel de stabile ca cele din otel.

Concluzie

Dupa cum probabil ai observat deja, pe piata exista diferite model bete cort rulota, doar ca toate au avantaje si dezavantaje. Pentru rulote care stationeaza pe termen lung si rulotele cu locatii in schimbare, betele de otel, sau cele de aluminiu, sunt cei mai indicate. Dar daca doresti sa investesti putin mai mult, si betele din carbon sunt o buna optiune.
Material bete cort rulota
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact