Modificarea Codului Rutier

Iata ca a aparut ce se astepta de ceva vreme si anume, modificarea codului rutier, printr-o ordonanta a Guvernului, ce a fost publicata recent in Monitorul Oficial, noile reglementari intrand in vigoare la sfarsitul acestei luni.

Iata ce se desprinde mai mult din modificarile aduse:
Soferii trebuie sa isi informeze pasagerii ca trebuie sa poarte centurile si totodata obligati sa puna centurile de siguranta minorilor.
In aceasta varianta revizuita se prevede si obligatia conducatorilor de autovehicule de a se asigura ca persoanele minore poarta centurile de siguranta sau sunt transportate numai in dispozitive omologate.
Este vorba despre scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare si asigurare gandite pentru confortul si siguranta celui mic. Scaunelele se fixeaza de bancheta din spate, cu ajutorul unor centuri speciale sau a celei de siguranta a masinii. Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate in functia de varsta si greutatea celor mici
Incepand cu 28 septembrie, va fi interzis transportul copiilor în varsta de pana la 3 ani in autovehicule care nu dispun de centuri de siguranta. Sunt exceptate vehiculele destinate transportului public de persoane, precum si taxiurile, daca in acestea din urma copiii ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul pasagerului din fata, scrie 
Avocatnet.
Soferii care nu se vor asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau nu sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate vor primi 3 puncte de penalizare.
Alaturi de celelalte noutati ale noului cod rutier, una dintre cele mai importante schimbari aduse de documentul in cauza face referire la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei unui sofer, operatiune care se va putea realiza acum si in ambulante.
Aceasta modificare vizeaza conditiile in care soferilor le pot fi recoltate probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei.
Daca in prezent acest lucru se poate face numai la un spital sau la institutiile medico-legale, dupa ce va intra în vigoare ordonanta care modifica Codul Rutier, soferilor li se poate lua sange si intr-o ambulanta, numai in prezenta unui politist rutier
Dintre celelalte modificari aduse, eu consider ca acestea sunt cele mai prioritare pentru noi, soferii.

autostrada-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.