Noul Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes Sprinter este cea mai bine vanduta autoutilitara din segmentul ei pe piata din Romania, iar noua generatie lansata, nu indica inca motive pentru care lucrurile ar trebui sa se schimbe.

Noul Mercedes Sprinter are acum un look mai modern, senzatie data in special de grila radiatorului care a fost modificata complet, dar si de blocurile optice care includ acum LED-uri pentru luminile de zi.
Fantele grilei permit o aspirare mai mare a aerului, crescand astfel puterea motorului fara a fi nevoie ca acesta sa fie supradimensionat. Mercedes-Benz a dorit sa ofere o infatisare de SUV noului Sprinter, inspirat de la noul GL-Class.
La interior, nu exista modificari, cu exceptia scaunelor care vin cu un capitonaj schimbat si a volanului care este un pic mai gros, permitand o manevrare mai sigura si mai confortabila a masinii. In rest, Mercedes-Benz a pastrat aceleasi materiale dure care dau impresia de robustete, aspect caracteristic unui vehicul comercial.
Mercedes-Benz a tinut sa ofere cel mai sigur van din lume prin noul Sprinter.
Astfel, a fost introdus in premiera sistemul Crosswind Assist ca dotare standard in pachetul ESP pe un van, sistem lansat anul trecut pe noul GL-Class.

Crosswind Assist detecteaza rafalele de vant si mentine masina pe traiectoria dorita.
Optional, Sprinter mai poate fi dotat cu sisteme de prevenire a coliziunii, monitorizare a unghiurilor moarte, schimbare automata a fazei lungi sau sistemul de monitorizare a benzii de rulare. Studiile Mercedes-Benz arata ca aceste sisteme pot preveni cu pana la 43% accidentele in care sunt implicate autoutilitare.
Încadrat în clasa de autovehicule comerciale cu o masa maximă admisa de 3,5 tone, noul Mercedes Sprinter introduce cinci noi sisteme de siguranta si ofera un consum teoretic de 6,3 l/100 km.
In Germania, preturile pentru noul Sprinter cu motor Euro 6 sunt cu 1.428 de euro mai mari decat predecesorul sau. Astfel, un van cu masa maxima autorizata de 3,5 tone in versiunea de baza, cu motor de 2.1 l si 95 CP ajunge sa coste 28.940 de euro, cu TVA.
Lista de preturi oficiala pentru Romania va fi cunoscuta mai aproape de luna septembrie, cand noul Sprinter va ajunge si in showroom-urile de la noi.


Daca consideri interesant, distribuie....

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.