Pedeapsa in trafic

Despre o pedeapsa in trafic, am descoperit pe site-ul theblaze.com, o stire referitoare la unii politisti chinezi de la Politia rutiera din orasul Shenzhen (undeva la granita Chinei), care aplica o pedeapsa fizica soferilor care conduc cu faza lunga pe timpul noptii.

Astfel, acelor soferi auto care sunt prinsi ca circula pe timpul noptii cu faza lunga si orbesc ceilalti soferi in trafic, li se aplica pe langa o amenda contraventionala de circa 40 de dolari si o pedeapsa fizica, pedeapsa ce consta in fortarea soferului vinovat sa priveasca in farurile aprinse ale masinii de politie, comutate pe faza lunga, timp de cinci minute.

Conform sursei chineze, pedeapsa este destinata pentru a oferi soferului aceeasi experienta pe care o au ceilalti soferi din trafic pe timpul noptii. Cu alte cuvinte „ochi pentru ochi”.
Conform wantinews.com, in prima seara a aplicarii noii pedepse, 61 de soferi au fost depistati folosind incorect faza luminilor de intalnire, fiind amendati contraventional si obligati sa priveasca faza lunga a farurilor aprinse ale masinii de politie.

Multi sunt de parere ca aceasta corectie fizica este prea stricta si ca poate avea rol negativ asupra sanatatii celor pedepsiti. Asa consider si eu, mi se pare chiar aiurea, insa sunt constient ca exista multi care se declara in favoarea aplicarii acestei legi.

Tu ce parere ai?
Este prea stricta pedeapsa guvernului chinez?

pedeapsa-faza-lungaSursa Foto

Daca consideri interesant, distribuie....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.