Renault Twizy Sport F1

O idee venita din partea celor de la Renault Sport F1 de a construi o masina electrica asemanatoare celor de formula unu, a dat nastere prototipul electric Twizy Sport F1, prototip ce face trecerea din lumea monoposturilor alergate pe circuitele de formula unu la automobilele electrice ale viitorului.
Un lucru curios este anume acela ca sistemul de recuperare a energiei din franare KERS (denumire ce  vine de la Kinetic Energy Recovery System) este absorbit si apoi depozitat in baterie dupa care este folosit apoi la propulsia vehicolului.Sistemul este  asemanator cu sistemele  montate în monoposturile de Formula 1. Multe dintre comenzile masini, printre care si acest sistem, sunt facute cu ajutorul butoanelor existente pe volan, gen formula unu.
Conceptul de doua locuri este dotat cu un motor de ultima generatie, de 97 de cai putere, capabil sa atinga 100 de km pe ora, in doar sase secunde. Automobilul cantareste numai 474 kg in varianta de serie.
Viteza maxima nu depaseste 110 km pe ora, dar in opinia francezilor, prototipul reprezinta viitorul automobilului de oras.
Conform celor declarate de Eric Diemert, Design Director, Renault Sport Range, “Twizy Renault Sport F1 este un vehicul simplu, dar istet care combina liniile originale si tehnologia avansata derivata direct din Formula 1. Obiectivul nostru a fost sa intarim partea “haioasa” a lui Twizy folosind elemente F1 pentru a-i creiona personalitatea. In termeni atat de imagine, cat si de performanta, rezultatul este pur si simplu spectaculos”
Imaginile sunt cele care fac o descriere exterioara a elementelor de caroserie, eleroane, spoilere si a cauciucurilor slick.

loading...

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

http://onvictinitor.com/afu.php?zoneid=2969600