Sari la conținut

Resetare telecomanda sistem mover rulota, in special pentru motoare Reich Ecoline, Comfort si Compact, existente la sisteme montate pe rulote noi si rulote second hand. Am dorit sa scriu acest articol in urma unei intalniri avute cu un amic din orasul meu Craiova, care a achizitionat o rulota second hand si la care nu functiona sistemul mover.

Mare mi-a fost mirarea cand mi-a zis ca a cautat un articol referitor la ce problema a intalnit si nu a descoperit niciunul in limba romana.
Am cautat impreuna pe Google si i-am dat dreptate, fiindca nu credeam ca inca nu a postat nimeni cum se poate reseta o telecomanda pentru mover.

Resetare telecomanda sistem mover rulota

Am ajuns la concluzia ca trebuie resetata telecomanda, deoarece tipul deja a incarcat bateria rulotei si a inlocuit bateriile de la telecomanda.
Si cum nimeni nu se naste invatat, i-am aratat, asa cum am vazut la unii dealeri rulote in Olanda, cum se reseteaza telecomanda.

Practic se reseteaza unitatea centrala prin tinerea apasat butonul de reset, iar pe butonul principal al telecomenzii se aplica un triplu click, dupa care se elibereaza butonul de reset.
Daca nu este vizibil acest buton reset și/sau nu se observă orificiul pentru acționare, se desface carcasa unității din cele 2 șuruburi pentru a-l descoperii mai ușor.


Aceasta operatie dureaza 5-6 secunde, dupa care telecomanda va fi optionala pentru comenzi si pentru actionarea motoare mover.


Aceasta este cea mai simpla metoda, insa sunt cazuri in care s-au facut aceste operatiuni si daca nu apare si un rezultat, este posibil ca telecomanda sa necesite o curatare.
Exista varianta ca ea sa nu fi fost pastrata corespunzator si contactele sa fie oxidate…un specialist in electronica o va curata eficient.

Sper ca acest articol sa fie de folos celor care intampina astfel de probleme.
Daca exista persoane care doresc sa ajute cu sfaturile lor, au aflat cum se poate seta o telecomanda la un alt sistem mover, comentariile la articol le stau la dispozitie.
Singura rugaminte este de a se posta aici, nu pe Facebook, fiindca o postare pe reteaua de socializare va dispare in flux, pe cand in blog va fi mereu vizibila.

Daca indragesti acest hobby despre rulote si doresti sa afli cat mai multe, abonează-te la canal Youtube BlogRulote.
Poți să urmărești videoclipuri cu sfaturi si indrumari, cu rulote second hand si noi, prin filmari cu rulote noi si rulote second hand Olanda si din oricare parc rulote second hand de vanzare descoperit in Germania.
Resetare telecomanda sistem mover rulota

Distribuie prietenilor

2 comentarii la „Resetare telecomanda sistem mover rulota”

 1. Am cumparat o rulota Besacar Anglia an 2000.
  Am probleme cu moverul, nu reusesc sa-l fac sa functioneze.
  Baterie rulota noua, baterii telecomanda noi, telecomanda da semnalul sonor.
  Am cuplat priza de curent la cablul care se cupleaza la masina. Am actionat contactul de punere in functiune,nu se aprinde ledul care indica functionarea si nu raspunde la comenzi.
  Daca alimentez curent la firele ce duc curent la motoare functioneaza in ambele sensuri inclusiv cuplare decuplare.
  Caut un specialiat sa rezolv problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact