Sari la conținut

Rulota comanda, acesta este titlul, fiindca nu cu mult timp in urma, am fost contactat de cineva care dorea o rulota, un model rulota fabricat dupa anul 2000. Nu  conteaza cine este persoana si unde are locatia, insa ideea este ca aceasta persoana doritoare de achizitionarea unei rulote primise cateva informatii sumare, de la altcineva si parerea sa era, ca o deplasare catre Olanda este foarte lejera.

Dupa cateva mici discutii am plecat la drum, cu masina viitorului posesor de rulota, drum ce avea sa-l facem in trei, eu, proprietarul masinii si un amic de-al sau, ce se dorea sa ajute la condus.
Pe drum , toate bune si frumoase, mai putin rezistenta la volan a celor doi.

Inainte de plecarea catre „afara”, discutiile erau de genul „hai ca suntem doi soferi si am condus multi kilometri prin tara, ne este usor la volan, ne pricepem, etc, etc.”.
Insa, se pare ca dorinta lor de afirmare a cazut pe locul doi vis-a-vis de rezistenta la volan.


Nu au rezistat decat pana dupa Viena, aparand discutii ce aveau sa denote aparitia oboselii si lipsa experientei la volan. Am fost nevoit sa trec la condus, pentru a ajunge la ora planificata.
Nu-i cunosteam atat de indeaproape sa-mi pot permite sa discut orice subiect, insa le-am atras subtil atentia ca nu este bine lauda de sine. In viata, este bine sa nu te lauzi singur, ci sa-ti vezi de ale tale, fara a afirma ceva numai de dragul de a te remarca in ceva, cand tu de fapt, nici nu ai descoperit acel ceva.

Nu i-am „condamnat” pentru cele afirmate, cum de fapt nu condamn pe nimeni cand afirma ceva, in lipsa de cunostinta. Am mereu in minte sloganul „nimeni nu s-a nascut invatat” si nu ma consum cand un altul se lauda, sau afirma lucruri fara acoperire. Este problema lui si el este cel care va suporta  caracterizarea altor persoane. Eu, in general, mereu mi-am vazut de ale mele si am lasat pe toti sa afirme ce doresc, cu toate ca nu au, sau nu au avut acoperire in cele afirmate. Dar asta e…

O data ajunsi in Olanda, dupa ce am condus cam 60 la suta din drum, fiindca nu puteam sa stau si sa ma stresez la drum cu soferii „de duminica”, l-am ajutat la procurarea unei rulote care o dorea, urmand sa facem drumul de intoarcere. Multe persoane cunosc sau isi imagineaza ca nu este atat de simplu sa tragi o rulota dupa tine cand nu ai un gram de experienta. Insa „vitejii” mei, au crezut ca deplasarea cu o rulota in spate este floare la ureche, din punctul lor de vedere.

Am facut ceva cumparaturi, iar deplasarea cu rulota, prin localitatile din Olanda, fiind facuta de mine.
Dupa ce am terminat cumparaturile, undeva prin nordul Olandei, am intrat pe o autostrada si le-am propus sa treaca la volan. Nu mare mi-a fost mirarea cand am observat ca unul din ei incerca sa alerge mai tare cu masina, un jeep Hyundai Tucson, fara a lua in calcul ca aveam o rulota dupa noi.

L-am intrebat „frumos”:
– ne urmareste cineva, i-a uita-te in spate?
– la care el mi-a raspuns, ca nu este nimeni in spate.
– si atunci de ce trebuie sa fugim asa de tare, mai ales ca nu ai experienta, ne poate sari o roata de la rulota, se poate intra in balans cu rulota si atatea si atatea, i-am raspuns.
Cel in cauza, fiind o persoana cu bun simt, mi-a dat dreptate si a recunoscut ca l-a luat valul.

Tot drumul catre tara a fost asa cum trebuia sa fie, am incercat sa indrum, cum de fapt indrum pe toti cei  cu care ma deplasez, ca este bine sa se respecte tot ce tine de deplasarea cu o rulota. Eu am condus marea majoritate a drumului catre casa, fiindca doream sa ne intoarcem cu bine si fara probleme de alta natura. Am ceva experienta care imi permite sa am siguranta ca totul va fi ok. Nu intrase in discutie ca voi conduce atat de mult, ei fiind doi soferi, dar nu pot fi indiferent atunci cand sunt la un drum si nu pot sa ma las pe „mana cuiva”.

Rulota comanda

Nu incerc prin cele scrise aici, decat sa scot in evidenta, ca este corect ca in viata sa fi sincer, sa te bazezi numai si numai pe tine, sa asculti si de sfaturile celor care mai stiu cate ceva, dar sa nu incerci mereu sa te lauzi singur. La aceasta concluzie am ajuns eu dupa aceasta deplasare, in care discutiile purtate inainte de plecare erau fara acoperire, din partea celor doi.

Referitor la rulota comanda, o rulota Hobby din 2001, persoana in cauza a fost si este extrem de multumita, dupa o convorbire telefonica spunand ca familia a fost si este super incantata, insa nu credea ca este atat de obositor acest drum. Ce pot spune, i-am raspuns!
Pentru mine a devenit obisnuinta si nu poate decat sa ma bucure faptul ca rulota este pe placul lor, sa o stapanesca cu drag si le-am dorit cat mai multe vacante placute.

Daca indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe, aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote. Urmareste videoclipuri cu rulote second hand si rulote noi, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote second hand de vanzare descoperit in Germania.

rulote-olanda

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *