Sari la conținut

Un inventator american si co-fondator al firmei de proiectare tech Applied Minds, Bran Ferren, a realizat o rulota spectaculoasa si totodata unicat, dedicata ficei sale. Rulota unicat Kiravan a fost numita dupa numele fetei sale Kira, aceasta rulota s-a dorit sa fie un vehicul ce se poate deplasa in orice conditii atmosferice sau de off-road si durata de croaziera cat mai lunga.

Dupa parerea mea, acest model, mai degraba consider ca ar intra la capitolul autorulote, dar majoritatea site-urilor, o prezinta ca si rulota. Construita pe un sasiu de Mercedes-Benz Unimog U500NA care a fost modificat in totalitate, cu un motor de 6 cilindri cu 260 CP si o cutie de viteze in 8 trepte, aceasta rulota se poate considera cea mai tare rulota din lume.

De ce scriu asta?
Fiindca din toate modelele aflate pe net sau in deplasarile mele, nu am descoperit si nu cred ca mai exista un astfel de model de rulota ce poate sa contina atatea dotari si sa permita un astfel de confort.
Prezint cateva argumente care intaresc aceasta opinie, despre acest model de rulota. Sistemul de transmisie 6×6 utilizeaza un sistem de actionare hidrostatic pentru a alimenta puntea din spate a rulotei in conditii extreme off-road (nisip, noroi, zapada).


Cabina super izolata, din carbon si fibra de sticla, are un design din filmele science fiction, interiorul fiind plin de tot felul de comenzi, ecrane tactile, sisteme de comunicatii, ce ar putea face trimitere la un pupitru de comanda a unei cabine de pilotaj de la marile avioane. Printre multele comenzi, exista un sistem de internet prin satelit ce poate fi actionat oriunde in lumea asta, un sistem complet de navigaţie (GPS, GLONASS, Galileo si BeiDou), chiar si cativa senzori de incendiu ce pot actiona imediat un sistem cu spuma pentru stingerea unui incendiu.

Rulota unicat Kiravan

Despre dotarile existente, in rulota, din cele descoperite si in imagini, trebuiesc adaugate cele cu referire la confort. Astfel, sistemul de climatizare este realizat sa mentina o temperatura constanta in interior, chiar daca temperaturile din exterior pot fi intre minus 35 sau pe plus pana la 55 grade Celsius. Exista cateva panouri solare care incarca un set de baterii ce trebuie sa asigure curentul necesar pentru sistemul de climatizare vreme de zece ore, in situatia ca nu ar mai fi combustibil. Interesant este si locul de dormit, undeva la etaj, ramanand in permanenta nemodificat spatiul rezervat servirii mesei, distractiei din fata monitoarelor sau vizionarii programelot tv.

Ce mai trebuie retinut este faptul ca odata aprovizionat cu cele necesare, acest vehiculul poate intretine  o familie de trei persoane pe perioada a trei saptamani si se poate deplasa pe distanta a 3000 de kilometri. Acest lucru este posibil datorita unui rezervor pentru diesel cu o capacitate de 643 de litri si a rezolvarii resursei de apa cu ajutorul unui sistem propriu de colectare si tratare a apei de ploaie.
Pretul se pare ca nu a fost divulgat de cel care a proiectat aceasta rulota unicat, dar, din cele citite pe site-urile cu referire la acest model, pretul va fi de ordinul milioanelor de dolari.

Daca indragesti acest hobby despre rulote si doresti sa afli cat mai multe, abonează-te la canal Youtube BlogRulote. Poți să urmărești videoclipuri cu rulote second hand, prin filmari cu rulote second hand Olanda si din oricare parc rulote second hand de vanzare descoperit in Germania.
Rulota unicatKiraVan-cabinakiravan-interior-cabinaKiraVan-comenziKiraVan-livingkiravan-salonkiravan-dormitorkiravan-bucatarie
imagini

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *