Sari la conținut

Rulote cu optiune inaltare plafon, prin prezentare avantaje si dezavantaje oferite de astfel de modele rulote cu optiuni ale caroseriilor, avand diferite forme si dimensiuni. Probabil sunt multi cei care indragesc aceasta optiune, dar cu siguranta sunt si acele persoane carora nu le place acest aspect.

In Tarile de Jos (nu mai pot scrie Olanda, deoarece si-a schimbat titulatura oficiala incepand cu ianuarie 2020), am vazut destul de multe modele rulote Kip cu optiune de ridicare a plafonului, pentru marirea spatiului pe inaltime. De asemenea, am observat rulote cu astfel de acoperis tip pop-up la modele rulote Eriba si Rapido.

Modele de rulote Kip cu o astfel de optiune sunt modele Vision, Kompakt si Shelter, cel caruia i-am dedicat un articol in blog, Rulota Kip Shelter.

Avantaje inaltare plafon

Intotdeauna forma si inaltimea unei rulote sunt cele care au o mare influenta asupra rezistentei aerului in timpul tractarii. Un model rulota cu un acoperis care se inalta, este normal sa fie mai putin inalta decat o rulota standard.

Este motivul pentru care rezultatul este ca rulotele cu un asemenea plafon au o rezistenta mult mai mica la aer. Ca urmare, consumul de combustibil al masinii va fi mult mai mic. Se conduce mai economic spre destinatie si este posibil sa se ajunga mai odihnit.


Un alt avantaj este parcarea sub o constructie care ofera adapost, deoarece, datorita inaltimii sale joase, multe rulote cu optiunea de ridicare acoperis ofera mai multa libertate atunci cand se alege depozitarea chiar sub o constructie rudimentara, sustinuta de cativa stalpi.

Mai este si avantajul optiunii de ventilatie optima. Acea panza de inalta calitate, chiar si pe perioada zilelor toride de vara, poate crea o racire lejera, fara a mai fi nevoie de aer conditionat.

Dezavantaje inaltare plafon

Un dezavantaj destul de important si de care trebuie tinut cont, in comparatie o rulota „normala”, este vulnerabilitatea acelei panze de cort. Datorita treceri prin timp, apar zone putrezite si gauri, iar personal pot scrie ca am intalnit multe modele cu astfel de probleme. Mai mult, plafoanele care se ridica, sunt aproape intotdeauna echipate cu fermoare si sisteme fixare care se pot rupe. Datorita unei utilizari incorecte, sau descompunerii in timp, va fi necesara o reinnoire a acelei panze de cort.

Mecanismul care face posibila plierea si desfacerea acoperisului pentru ridicare, necesita intretinere si mai mereu reparatii. Acele telescoape pe gaz care sustin plafonul pe deschis, se defecteaza in timp si apare posibilitatea ca un astfel de plafon sa nu se mai plieze.

Un alt dezavantaj este acela ca nu pot campa cu un astfel de model rulota iarna, deoarece o data ridicat acoperisul, acea panza de cort nu este izolata, iar temperaturile reci de afara se resimt si in rulota.

Rulote cu optiune inaltare plafon

Am adus cu mult timp in urma un asemenea model de rulota Kip, la cererea unui domn din Valcea, dar cu greu am gasit o rulota la care sa nu gasesc probleme ale acestei panze care face legatura intre plafon si caroserie.

In timp, prin drumurile facute prin Tarile de Jos, am observat si chiar am intrebat dealeri, prin locuri pe unde mai cunosc, de ce nu prea mai apar spre vanzare aceste modele. Raspunsul a fost ca unele sunt proaste din punct de vedere tehnic, fapt pe care de fapt l-am observat si eu. Dar totusi, o rulota cu un acoperis pliant se dovedeste a fi extrem de potrivita, deoarece am observat pe traseu (autostrazi), mai ales in perioada concediilor, cateva modele tractate.
Rulote cu cu plafon pliant

Si deoarece curiozitatea ma impinge, am creat un sondaj care are legatura cu acest subiect legat de rulote cu optiune plafon pliant. Parerea ta care este?

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *