Sari la conținut

Semnalizarea in sensul giratoriu si cum se circula corect, un aspect care creaza multe probleme anumitor conducatori auto care incearca totusi sa circule regulamentar. Incadrarea si circulatia intr-un sens giratoriu, reprezinta o cunoastere minima pentru cativa dintre soferi, dar care pot fi o greseli destul de des intalnite.

Legat de aceste aspecte si nu numai, exista destul de multi soferi romani au intrat in posesia permisul auto prin spaga si care confunda, sau poate nici nu cunosc, legislatia auto. De la bun inceput trebuie scris ca legislatia rutiera din tara noastra nu stabileste reguli speciale de semnalizare a schimbarii directiei de mers pentru intersectiile cu sens giratoriu.

Este un fapt care determina pe multi conducatori auto sa circule dupa bunul plac. Iar pentru simplul motiv ca am parcurs sute de mii de kilometri „afara”, imi permit sa fac unele recomandari legate de aspectele intalnite in trafic.

Semnalizarea in sensul giratoriu

Poate parea de mic interes faptul ca personal am ramas surprins, cu ceva ani in urma, cum soferii participanti la trafic in Germania sau Olanda, tari care le frecventez des, nu semnalizau decat la iesirea dintr-un sens giratoriu.

Au fost momente cand am trait cu impresia ca pot fi si la ei soferi cu tupeu si nesimtiti ca la noi, doar ca, timpul mi-a demonstrat ca asa se procedeaza cand se circula intr-un sens giratoriu. Majoritate celor participanti la trafic pastrau mereu banda de mers si nici vorba sa se plimbe cumva de pe o banda pe alta fara un motiv.


Soferii care circulau pe directia inainte sau la stanga, nu semnalizau la intrarea in intersectie, dar semnalizau intotdeauna parasirea intersectiei. Un aspect simplu, care nu face altceva decat sa-i faca pe ceilalti participanti la trafic sa inteleaga intentia acestora de a parasi intersectia.

Acum, ca traiesc in Romania, nu pot scrie ca voi ajunge cumva sa inteleg de ce in alte tari se poate si la noi nu. Cei care fac legile sunt cei care pot sa raspunda. Constientizez, legat de circulatie in Romania, ca putem fi multi cei care incercam sa fim amabili in trafic, corecti si care sa dam exemplu si celorlalti participanti.

Cat costa oare pe un sofer sa renunte la cateva secunde din viata si sa de-a prioritate unui alt sofer care iese dintr-o parcare, sau de pe un drum lateral? Ce se intampla daca suntem calmi in trafic, incercam sa circulam normal si nu incurcam pe altii?

Raspund prin a scrie ca daca suntem multi care procedam corect, cu siguranta vor fi si alti soferi care ne vor urma exemplul. Parerea ta care este despre semnalizarea in sensul giratoriu?
Semnalizarea in sensul giratoriu

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact