Sfat cumparare rulota

Multe persoane se intreaba, pe buna dreptate, care pot fi criteriile de achizitionare ale unei rulote.

Experienta parcursa de-a lungul anilor, referitoare la achizitionarea rulota, imi permite sa adaug cateva sfaturi despre cum se cumpara o rulota, pentru cei care doresc sa-si achizitioneze pentru prima data si de ce nu si pentru acele persoane care au avut si doresc achizitionarea alteia.
Eu cred ca orice sfat e binevenit din partea oricui, mai ales daca cunoaste si stie cat de cat ce inseamna acest aspect.

Ca si prim sfat, parerea mea ca atunci cand doresti sa cumperi o rulota, ar fi bine sa afli de la bun inceput, care ar fi criteriile dupa care sa te ghidezi si ce ar trebui stiut de la bun inceput.
De acea recomand tuturor, sa nu „plece” la drum fara a avea alaturi, daca se poate, un cunoscator de rulota.
Rulota trebuie cumparata în functie de criteriile si nevoile fiecaruia, in functie de numarul de spatii odihna si de avut in vedere cu ce vehicul se va trage.
Sunt multe persoane care doresc o rulota pentru vacante, dar sunt si multi care cauta o rulota pentru locuit, sau pentru campare la un punct fix.

De acea recomandarile mele pentru achizitionarea unei rulote pot fi:

– este de preferat ca procurarea unei rulote sa se faca la incheierea sezonului (noiembrie-februarie), gasind-o cateodata la un pret mai rezonabil.
– nu este indicat sa achizitionezi o rulota care are masa (greutatea) totala, mai mare decat greutatea masinii care tracteaza.
– nu lua in considerare prea mare vechimea unei rulote, deoarece aceasta e folosita sezonier.
Insa, o rulota cu o vechime nu prea mare, de regula 10-12 ani, merita achizitionata, mai ales daca persoana care o detine, iti lasa o „portita” la negocierea pretului.
Aceasta recomadare este pentru cei care nu au un buget cat de cat mare.
– atentie mare la infiltratii si la fisurile din caroserie, aceste descoperiri fiind observate prin deschiderea tuturor modulelor suspendate (mobila), ce se afla in interiorul fiecarei rulote.
– nu accepta o rulota care are miros de mucegai (sfoiag), indiferent de ce completari sau ce sfaturi le aduce ce-l care ti-o vinde. Se stie ca mucegaiul odata patruns nu este posibil sa dispara vreodata, decat prin inlocuirea peretilor, fapt care nu cred ca ar putea bucura pe careva.
– verificarea instalatiilor din interior (pompa de apa, caldura, frigider), se poate efectua chiar daca nu exista conectare la o sursa de curent, in special pentru verificarea frigiderului, proba facandu-se cu gazul din butelie, stiindu-se faptul ca majoritatea modelelor de rulote au frigiderul functionabil si pe gaz. Atentie insa, nu spera la o racire imediata, fiindca aceasta se realizeaza cam dupa 40-50 minute.
Daca exista posibilitatea verificari cortului (verandei) sa nu aiba mucegai sau chiar putrezit, ar fi foarte bine. Dar avandu-se in vedere ca pentru aceasta este necesara asamblarea lui si nu cred ca ar fi ceva sanse din partea vanzatorului.
Totusi, poate incerca doar o despachetare din husa in care ar trebui sa fie impachetat.

Mare atentie la podeaua unei rulote!
Aspectul de podea moale este cauzat de infiltratii ale apei, fie din cabina de baie (toaleta), fie din zona bucatariei. Astfel podeaua a inceput sa dea semne de „inmuiere”, sau chiar sa putrezeasca.
Trebuie stiut ca exista modele cu podeaua „moale” chiar din fabrica, asa cum sunt unele modele rulote  Gruau.

Personal aduc rulote din Olanda, „patria mama a rulotelor” a-si scrie, cu toate ca din Germania cheltuielile cu transportul nu ar fi atat de mari, dar din propria experienta, in Olanda, din zece rulote una nu are cort (veranda), pe cand in Gemania, din zece rulote, noua nu au cort (veranda).
Exista foarte multe parcuri de rulote descoperite de mine de-a lungul anilor, parcuri descoperite pe net si prin multi kilometri parcursi, parcuri in care gasesti dealeri cu mare bun simt si care negociaza in mare masura.
Astept comentarii si intrebari, deoarece sunt atatea si atatea de adaugat…acte, formalitati, adrese…., chiar daca multe din aceste aspecte se regasesc in acest blog.
Bafta si mult noroc!!

despre-rulote

Ultima actualizare in

3 Raspunsuri la articolul "Sfat cumparare rulota"

 1. Dorin Cujba   14 mai 2015 at 9:10

  FFFF.Multa dreptate, pentru ca daca iti cumperi asa ceva, este ca un „microb” benefic (pentru ca exista si asa ceva), dar cum spune Viorel, acest „microb” poate deveni un dusman sau altfel spus: afara cu banii din buzunar, casa, etc. —-motiv sigur de „discutii”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 2. Kinga Fodor-Kis   17 septembrie 2018 at 9:04

  Buna ziua,

  Ce costuri implica achizitionarea unei rulote dintr-un parc din Olanda? Fara drum si cazare. Partea asta o avem rezolvata. Ma intereseaza partea cu actele si numere.

  Va multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Viorel C.   17 septembrie 2018 at 9:10

   Buna ziua!
   In functie de unde se cumpara rulota, particular sau dealer.
   De regula este in jur de 100 euro, costuri in care intra asigurarea pe 14 zile si numarul pentru export.
   Succes!

   Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.