Sfaturi achizitie model rulota din Olanda

Cateva sfaturi despre achizitia unei rulote din Olanda, consider ca sunt binevenite si astfel se pot afla cateva aspecte de care sa se tina cont.

De ce am decis sa scriu acest articol?
Deoarece in ultima perioada, mai precis in ultimile doua luni, am fost contactat telefonic direct din Olanda de catre persoane pe care deja le-am indrumat inainte de a face o astfel de deplasare, insa spre mirarea mea, am observat ca nu s-a plecat cu lectiile invatate de acasa.

Stiu si imi imaginez prin ce trece fiecare atunci cand se afla intr-o tara straina si nu stie in ce parte sa se orienteze, fiindca si eu am fost la primele drumuri in astfel de situatii, insa pe mine nu a avut cine sa ma ajute si sa ma indrume.
De aceea am decis ca atunci cand pot sa ajut, sa ajut si sa nu neglijez pe nimeni care imi cere ajutorul, mai ales daca este membru pe forum, sau citeste acest blog.

Dar sa scriu cateva randuri despre care sunt pasii de urmat atunci cand se doresta sa se faca o deplasare in Olanda pentru a se cumpara o rulota.
In primul rand, dupa ce s-a decis care sa fie modelul de rulota dorit si s-a gasit pe diverse site-uri de pe net, se contacteaza vanzatorul , fie telefonic (majoritatea vorbesc engleza), fie prin email, pentru aflarea anuntului daca mai este actual sau nu, pentru a se descoperii adresa si pentru a se fixa data cand se ajunge la destinatie.
Nu se face rezervare la rulota! O data rezervata o rulota, cu greu se mai poate negocia la fata locului.

Neaparat trebuie avut in vedere ca acest aspect sa fie repetat pentru inca doua rulote, in afara celei care este prioritara.
De ce?
Fiindca exista posibilitatea ca intretimp sa se vanda acea rulota, se poate sa ceva aiba probleme care nu se pot descoperii in imaginile anuntului respectiv si astfel sa poata exista o posibilitate de rezerva, de alegere, pentru o alta rulota.
Este extrem de greu sa cauti ceva intr-o tara straina de care nu ai habar, dar daca pleci la drum cu un traseu bine stabilit, cu adrese unde exista rulotele care se doresc achizitionate, totul va fi in regula si nu vor apare neplaceri care pot fi cauzate de aceste neluari in seama.

Dupa achizitionare se fac actele pentru export, acte care sunt realizate fie in parcul de rulote respectiv, in situatia ca acel dealer are drepturi de practicare a acestui serviciu, fie intr-un centru Western Union (existente de regula in gari), atunci cand se cumpara rulota de la un  particular, sau direct in centre de inmatriculari prin aflarea adresei care poate fi descoperita pe net, in zona respectiva si care poate fi cautata cu termenul “rdw”.
Neaparat se procura o asigurare minima de 14 zile pentru a nu avea probleme pe traseu, chiar daca unii dealeri incearca sa convinga ca nu este nevoie de o astfel de asigurare in spatiul schengen.

Numarul de inmatriculare cu care se face deplasarea, este acelasi numar existent pe rulota (fiind pe fond galben), doar ca se va realiza un altul cu fundalul pe culoarea alb.

Acele persoane la care am facut referire la inceputul acestui articol, au intampinat astfel de probleme si m-au sunat pentru ca sa-i indrum catre un parc din zona in care se afau in momentele respective, sau sa-i indrum cum si unde sa faca aceste acte pentru export.
I-am ajutat cu adrese de parcuri de rulote si m-a bucurat faptul ca au reusit sa achizitioneze rulote si sa nu piarda timp si bani in zadar.

Un lucru este curios!
Doi au dat telefon sa-mi multumesca, dar un al treilea nici macar nu a scris un mesaj in care sa descopar un simplu “multumesc”, mai ales ca a cumparat o rulota dintr-un parc in care am ajuns ulterior si am intrebat daca persoana respectiva a cumparat o rulota si ce model.
Dar am varsta la care constientizez ca exista si astfel de persoane care nu stiu decat sa-si faca interesul si care considera ca sunt obligat cumva sa le si ajut. Sa fie sanatoase si eu la fel!

Am mai scris cateva sfaturi in articolul Sfat cumparare rulota, insa am considerat ca acesta sa fie dedicat doar pentru rulotele din Olanda.

Succes tuturor!

P.S. daca mai exista intrebari, comentariile sunt deschise si am sa raspund oricarei nedumeriri.

achizitie-rulota-olanda

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.