Sari la conținut

Sfaturi cumparare rulota noua, pentru cei care doresc si isi permit sa achizitioneze un model nou de rulota si  inca nu s-au decis. Scriam intr-unul din articole postate in blog despre Criterii si sfaturi cumparare rulota, doar ca in acele randuri se regaseau doar texte cu referire la rulota second hand.

Asa ca, daca exista un buget care este destinat unei astfel de achizitii, a sosit momentul ca acele persoane interesante sa se confrunte cu cateva optiuni, despre care poate fi rulota potrivita si catre ce se pot orienta atunci cand se cumpara o rulota noua. Daca esti interesat, incearca si realizeza o lista care sa precizeze care sunt dorintele tale. Acest lucru poate sa ofere un ghid bun pentru care rulota dorita.

Inainte de toate si pentru a incepe documentarea pentru anumite marci si modele, este nevoie de raspunsuri importante cu referire la sfaturi cumparare rulota noua, cum ar fi:

– Greutatea permisa a rulotei in raport cu masina care va tracta;
– Greutatea ansamblului masina – rulota in raport cu permisul de conducere;
– Numarul de persoane cu care se doresc facute camparile;
– In care sezon se va merge cu rulota;
– Configurarea dorita;
– Bugetul disponibil;

Permis de conducere pentru tractare rulota

Este important de luat in calcul datele masinii si a permisul de conducere. Pe actele de înmatriculare ale masinii vei gasi greutatea maxima admisa de tractare (adica greutatea proprie + sarcina utila). In plus, este important sa deti un permis de conducere corect.

Cu un permis de conducere B se poate:
– tractarea unei rulote (remorci) cu o greutate maxima de 750 kg (greutate goala + sarcina utila);
– tractarea unei rulote (remorci) de peste 750 kg, daca masina si rulota impreuna nu depasesc 3 500 kg (greutate goala + sarcina utila);

In alte situatii, este nevoie de:
– Categoria B extins, care da dreptul de tracteze cu un autovehicul din categoria B si o remorca a carei masa maxima admisa este mai mare de 750 kg, atat timp cat masa maxima admisa a ansamblului nu depaseste 4.250 kg;
– Categoria BE, cea care include ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o rulota (remorca) a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3 500 kg;

Preferite personale

Este destul de important sa sti ce cauti atunci cand doresti sa cumperi o rulota noua.
Daca vei merge in camping doar vara si sunteti doua persoane, o rulota mai usoara si compacta poate fi suficienta. Iar daca vrei sa dormi si sa campezi intr-o rulota cu doi-trei copii si vrei sa poti sta in rulota intr-un sezon mai rece, este necesara o rulota mai mare. Pentru familii cu 4-5 persoane, o rulota cu un coltar si pat fix este adesea cea mai potrivita.

In plus, patul este o parte esentiala a unei rulote. Ce tip de pat intr-o rulota este cel mai potrivit pentru tine? Te orientezi spre confort si alegi o rulota cu un pat matrimonial, sau doua paturi de o persoană? Sau preferi, pentru economisirea spatiului, sa optezi pentru un pat frantuzesc sau un pat transversal?
Am enumerat argumentele pro si contra in acest articol: „Care pat este recomandat in rulota

Sezonul joaca si el un rol destul de important si de luat in seama, deoarece iesitul cu rulota intr-un perioada de vreme rece este o experienta foarte frumoasa si placuta, dar impune anumite cerinte rulotei dorite, deoarece este important ca rulota sa detina un sistem de incalzire bun si performant.

Mai este o problema finala si anume, ttrebuie luat in calcul bugetul, fiindca banii joaca rolul cel mai important. Pentru ca de peste 20 de ani am intalnit, am descoperit si cunoscut diverse marci de rulote, cunosc destul de multe aspecte pe care le-am recomandat multora.

Fie ca se prefera o rulota noua sau una second hand, niciodata nu am discutat in amanunt despre banii nimanui, singura referire fiind cea despre care este suma a fi investita, pentru a sti de unde sa porneasca discutia.

Cat costa o rulota noua

O rulota noua poate avea un pret de vanzare incepand de la aproximativ 13 000 de euro. Desigur, pretul depinde de marca si de confortul de lux oferit. Limita superioara este nelimitata, la fel ca si in cazul masinilor. Un potential proprietar mediu investeste maximum 25 000 euro pentru o rulota noua.

Cand se opteaza pentru o rulota la mana a doua, esti desigur mai ieftin, deoarece pretul acesteia depinde de marca si model si de starea de utilizare. In medie, o rulota are o viata de aproximativ 15 ani, asta este parerea acelor dealeri cu care am discutat. In Romania, nu cred ca va exista o statistica, fiindca romanul pastreaza mai mereu un lucru la nesfarsit.

Sfaturi cumparare rulota noua

* Gandeste cu atenție la limita de pret. Daca vezi tot felul de rulote pe care le consideri frumoase, s-ar putea sa treci dincolo de propriile tale limite. Probabil ca nu te aștepti la astfel de lucruri, prin urmare, stabileste in prealabil care este suma finala.
* Mergi intr-un camping singur, impreuna sau cu toata familia? Ar fi utila o rulota de familie?
* Realizeaza o lista de dorinte in avans. Daca te uiti dupa mai multe modele, vei vedea atat de multe incat exista riscul sa nu mai poti lua o decizie corecta. Gandeste dinainte ce este cu adevarat o cerinta si nu te abate de la aceasta.

* Ia in calcul ce tip de axa preferi.
* Priveste cu atentie paturile, sau chiar incearca-le. Ar fi pacat daca rulota este complet pe placul tau, sau al familiei, patul sa faca exceptie. Un somn bun este important chiar si in vacanta.
* Ai de gand sa calatoresti prin Europa? Sau doar sa stai intr-un camping din Romania tot sezonul?
* O rulota are o greutate proprie si o greutate maxima admisa. Diferența dintre cele doua valori este greutatea disponibila pentru bagajul pe care il poti lua cu tine.

Acestea sunt cateva dintre criteriile in linii mari de care trebuie sa se tina cont, dar mai sunt si cateva aspecte ce trebuie cunoscute si anume:

Componența familiei

Cate locuri de dormit sunt necesare? Si cat spatiu de locuit in rulota este important pentru tine?
Daca petreci mult timp afara sau in cort, un spatiu de locuit mai mic poate fi suficient pentru tine daca iti place sa te retragi inauntru seara.

Aspectul interior

Gandeste la posibilitatea de a transforma un coltar, sau canapele in locuri de dormit, la locatia si dimensiunea unei bucatarii, dus si toaleta.

Locuri de dormit

Optezi pentru un pat frantuesc, matrimonial, doua paturi de o persoana, un pat supraetajat sau un pat pliant care economisește spatiu?

Locul bucatariei

Poti alege intre o bucatarie de capat, sau o bucatarie pozitionata central.

Incalzirea

Optezi pentru incalzire prin podea, un sistem directionare a aerului cald, sau este suficient o incalzire standard?

Aceste ultime idei sunt cerinte care trebuie gandite, fiindca restul de optiuni precum un sistem mover, detinere cort, suporturi biciclete, etc., sunt aspecte pentru care se poate face un upgrade oricand este necesar si bugetul permite.

De final
Probabil acest articol sfaturi cumparare rulota noua poate parea lung si pentru unii plictisitor, dar tot ce este afisat nu face decat sa deschida imaginatia si sa concretizeze cerintele celor care doresc sa faca pasul in achizitia de rulota noua.
In mare parte sunt aspecte care pot fi luate in calcul si pentru achizitionarea de rulota second hand, marea majoritate a criteriilor si sfaturi find valabile in ambele cerinte.
Sfaturi cumparare rulota noua

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂
Ramai conectat cu acest blog dedicat rulote, devino un urmaritor al paginii mele pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact