Sari la conținut

Sistem mover rulota, prin cateva randuri, deoarece vorbeam cu cineva despre rulote si la un moment dat am ajuns la o discutie despre sistem mover rulota. Nu mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca respectivul habar nu avea despre acest sistem de deplasare al rulotei din telecomanda. Practic nici nu stia ca exista asa ceva. De acea cred ca e binevenita o scurta prezentare a acestui sistem mover de deplasare a rulotei, mai ales ca prin peregrinarile mele prin Olanda, ma „lovesc” mereu de cate un model descoperit prin diverse locatii cu rulote.

In ce consta sistemul de fapt. Este un dispozitiv electric format din doua sau patru motoare electrice de 12 V, fixat pe sasiu, sub rulota, in dreptul rotii, fie punte simpla sau dubla si angajeaza simultan in miscare rotile, permitand astfel manevra de deplasare fata-spate printr-un control de la distanta, al rulotei,cu ajutorul unei telecomenzi. Un lucru trebuie stiut si anume ca manevrarea pe o singura axa se face foarte usor, in timp ce pentru axa dubla, se necesita mai multe comenzi de manevra.

Multi folosesc sistemul Mover atunci cand nu pot actiona direct cu rulota atasata de autovehicul cand doresc sa parcheze, sa intre – sa iese din garaj sau sa faca manevre in spatii inguste ce nu le permite tot ansamblu, masina + rulota. Un model al unui asemeni sistem poate ajunge la o putere de deplasare a unei rulote cu o greutate de pana la 3000 kg.
Preturile unor asemenea sisteme mover incep de la 350 euro secondhand si ajung pana la peste 2000 euro cele noi.

Sistem mover rulota

Adaug cateva imagini realizate in incinta unui salon de prezentare de rulote, undeva la nord de Eindhoven, in care se afla si un magazin cu tot ce poate fi necesar pentru rulota, camping sau vacante. In aceste imagini se poate observa amplasarea si cateva detalii tehnice referitoare la sistemul Mover.

Indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe?
Aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote second hand, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote descoperit in Germania.


Sistem mover rulotaSistem mover rulota mover_2mover_1mover_5

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact