Sari la conținut

Traseu Transalpina 2020, Ranca si pana la Obarsia Lotrului, prin cateva randuri postate in blogrulote, in categoria postari personale. Nu este un articol despre rulote, dar consider ca merita afisat in blog. Scriam in alte articole dedicate Transfagarasan despre cat de frumoasa este tarisoara asta, cata liniste aduce in sufletul celui care viziteaza aceste meleaguri. Cu o simpla cautare in blog cu cuvantul Transfagarasan, se vor descoperii articole.

Sunt constient ca multe dintre preturile afisate, conditiile existente si prestarile de servicii oferite, in marea majoritate a cazurilor, determina pe multi sa-si petreaca concediile in alta tara. Dar invitatia mea este sa nu se neglijeze meleagurile acestei tari minunate….. Am strabatul Europa multi ani, dar trebuie sa scriu ca Romania se afla pe primul loc in preferintele mele datorita peisajelor pe care le ofera.

Cunosc persoane care inca nu au ajuns sa strabata aceste trasee minunate, Transalpina si Transfagarasan. Incerc mereu sa conving pe fiecare ca este pacat sa nu ajunga sa parcurga aceste itinerare fiindca se merita din plin fiecare kilometru strabatut. Am decis, impreuna cu sotia mea, sa parcurgem mai mereu acest itinerare, chiar si de 2 ori pe an.

Traseu Transalpina 2020

Mereu ne bucuram de ceea ce apare pe traseu, indiferent de vreme, de ceea ce ochii pot sa vada. Peisajul, aerul care este destul de rarefiat, serpentinele existente,  te fac sa-ti imaginezi ca plutesti printre nori. Totul duce catre o liniste interioara si o eliberare de moment a tuturor gandurilor.

Trebuie mentionat ca pe cateva portiuni de drum nu exista parapeti, deci trebuie condus cu mare atentie. Am observat si aici „viteji” care considera ca masinile lor sunt mult mai tari decat ale celorlalti participanti la trafic. Dar, ca de obicei, i-am ignorat.


Am deja o experienta in condus care sa ma determine sa nu bag in seama unii soferi care considera ca s-au nascut deja cu un permis de conducere. Totusi, doresc sa scriu ca nu recomand nimanui sa faca acest traseu pe timp de noapte, atat pentru siguranta, cat si datorita faptului ca oricum nu vede nimic din peisajul din jur.

Am realizat cateva imagini prin care sper sa conving pe cei care inca nu ajuns sa strabata aceste minunate trasee, sa-si faca timp si sa incerce macar o data in viata sa o faca. Imagini traseu Transalpina 2020, un traseu care merita cu adevarat.
imagine Transalpina 2020nori munte muntipeisajtraseuranca ranca statiunetransalpina privelistetransalpina selfie

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *