Un nou stadion in Craiova

Promis inca de anul trecut, 2013, construirea noului stadion de fotbal din Craiova inca nu a inceput sa apara.

Ce trebuie retinut, este faptul ca promisiuni au fost si vor fi destule. Cu totii suntem constienti ca un proiect de asemenea anvergura este, sau poate fi de durata.
Insa, cum premierul Victor Ponta a dat asigurari la finele anului trecut, ca anul viitor, adica anul asta 2014,  va începe construcţia noului stadion din Craiova, se poate spera ca in sfarsit vom avea un stadion la nivel european.
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat, intr-o sedinta de consiliu, fiind si arhitectii de fata, macheta noii arene sportive care va fi construita in locul stadionului “Ion Oblemenco”, aceasta urmand să aiba 40.000 de locuri, iar investiţia se pare ca va costa aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil din  fonduri europene. La aceasta prezentare au fost si cativa suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova.
Design-ul stadionului este inspirat din lucrarea “Domnişoara Pogany” a lui Constantin Brâncuşi, de unde s-a prelut linia sprancenelor operei brancusiene. Aceasta a declarat, printre altele, arhitectul Viorel Constantinescu.
Aceasta arena ultra moderna se va intinde pe o suprafata de aproximativ 100.000 de metri patrati, va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite, iar proiectul prevede si panouri fotovoltaice.
De asemenea, proiectul cuprinde si un stadion mic, pista de atletism cu 5.000 de locuri.
Va exista si un parc care sa lege Sala Polivalenta de stadion, constituind un complex sportiv.
Termenul de construcţie va fi de 36 de luni.
Fiind oltean adevarat, sper sa apuc sa povestesc celor cu care ma intalnesc in drumurile mele de afara, din strainatate, despre acest stadion in care sper sa avem, noi craiovenii si nu numai, o echipa care sa ne multumesca sufletele, asa cum o facea odata Craiova Maxima, echipa mea de suflet.

loading...

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

http://onvictinitor.com/afu.php?zoneid=2969600