Vehicul amfibie

De prin anul 1999, cei de la Watercar au incercat sa construiasca un model de vehicul amfibie care sa poata fi cat mai rapid atat pe apa cat si pe uscat.

Nu am sa enumar modelele realizate din acea perioada si pana in prezent, insa ce ma impresionat este modelul Panther, realizat din fibra de sticla, pe o caroserie de jeep Honda Acura.
Scriam in acest blog despre rulota care se deplaseaza pe apa, dar acest jeep se pare ca intrece orice imaginatie.
Tot rasfoind internetul si cautand ceva asemanator, nu am descoperit un alt model atat de performant din toate punctele de vedere, concluzia fiind, se pare, ca modelul Panther de la WaterCar, se pretinde sa fie cea mai rapida masina amfibie din lume.
Nu scriu despre datele tehnice ale acestui vehicul, ar fi destul de usor sa copiez cateva informatii din site-urile de specialitate, dar ce pot scrie este faptul ca aceasta caroserie incorporeaza materiale ce-i ofera o mare rezistenta, iar odata ajuns in apa, pilotul poate activa un buton pentru a comuta transferul pe o unitate de jet, urmand sa comande ridicarea hidraulica a pneurile si jantelor din apa, pentru folosirea masinii ca si o plimbare cu barca. Intreaga procedura dureaza mai putin de 15 secunde.
Preturile pentru un astfel de vehicul, pe mine unul ma lasa mut:
– 126.000 $ pentru model standard;
– 155.000 $ modelul personalizat;
Oricum, sper ca macar imaginile sa ne satisfaca, ca in rest nu exista mari pretentii pentru achizitionare.

panther-water

panther-watercar

panther-water_car

panther_watercar

panther1

panther_water-car

Foto

Daca consideri interesant, distribuie....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.