Sari la conținut

Cand am inceput sa aduc de afara primele rulote, aveam probleme cu termenul de echilibrare greutate in rulota si fiind incepator la acest capitol (recunosc asta fiindca nimeni nu s-a nascut invatat, toti avem un inceput in ceva), faceam drumurile catre casa mereu grabit. Gandeam ca balansul stanga-dreapta, care aparea uneori la deplasarea cu cate o rulota, fie pe ideea ca am viteza prea mare, sau rulota a avut probleme la sasiu, ca protapul rulotei a avut  un soc primit si s-a strambat, dar lovitura primita nu este vizibila, sau ca am rotile cat de cat desumflate.

Nu exista in acele momente niciunul din aceste aspecte. Aspectul important si pe care eu trebuia sa tin cont, era faptul ca tot ce depozitasem in rulota pentru a aduce acasa, nu era bine asezat sau repartizat necorespunzator in interior. Mereu incercam sa pun in partea din spate a rulotei, fiind loc mai mult,  tot felul de lucruri si asta era total gresit. Astfel modificam in permanenta centrul de greutate din rulota.

Echilibrare greutate in rulota

Scriu acestea despre echilibrare greutate in rulota pentru a afla si altii care vor face deplasari cu rulota, ca este foarte importanta amplasarea bagajelor in interiorul unei rulote, pentru o mai buna echilibrare. Deci, acum pot sa recomand ca obiectele grele de preferat sa fie pe podea (pentru a pastra cat mai jos centrul de greutate) si bineinteles amplasarea lor sa fie cat mai in centru, adica acolo unde este pozitionata si puntea rulotei, cele de greutate medie peste cele grele, iar cele usoare bineinteles deasupra, avand o mai putina importanta.

In majoritatea acestor balansari in mers ale rulotelor, singura solutie era sa ridic piciorul de pe pedala de acceleratie si astfel ansamblul sa revina la normal. Nu franam, nu acceleram.

Echilibrare greutate in rulota


Sper ca sa fie multi care respecta aceste criterii mai ales ca se are in vedere siguranta familiei, chiar si a masinii sau rulotei. Cei care se lauda si se dau „viteji”, sau considera ca nu este de maxima importanta cele scrise de mine, o pot face pe „raspunderea” lor.
Atasez si acest videoclip cu speranta ca poate fi mai pe intelesul tuturor.


Indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe? Aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote second hand, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote descoperit in Germania.

Distribuie prietenilor

2 comentarii la „Echilibrare greutate in rulota”

 1. Salut!
  In primul rand, sa stapanesti cu drag intreg ansamblul (passat+hobby)!
  Referitor la acest sistem de echilibrare al rotilor, sa sti ca nu exista asa ceva.
  Exista doar un cantar prin care se poate descoperii greutatea existenta pe protapul rulotei, respectiv pe carligul de la masina.
  Prioritar este cum echilibrezi intreaga greutate din interiorul rulotei, asa cum am exemplificat si in articol.
  Mult succes!

 2. Salut!
  Am un Passat din 2009 si o rulotă Hobby Classic din ’94.
  Ma intersează dacă mă puteti ajuta să-mi găseac un sistem de echilibrare a rotilor masinii, astfel incat sa nu-mi mai apese atat de tare greutatea protapului, pe suspensia rotilor din spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact