Sari la conținut

Despre istoric Autorulota, cu alte cuvinte autorulotele, cunoscute ca si motorhome sau camper, dateaza oficial din 1920, desi se pare ca au existat cateva modele si versiuni, anterioare acestei date.

In anul 1930, un anume Hutchings, a incercat sa adapteze unui turism de la acea vreme, un design de rulota, ce avea sa para ciudat pentru multi.
Despre istoricul Autorulotei

Vanzarile acelor vremuri erau putine, „moda” caravanelor fiind la inceputuri.
Tot in acea perioada, o companie Jennings, initiaza fabricarea in serie de caravane pe sasie de caroserii cu motor.Se pare ca aceste vehicule au fost mai placute pentru ochi și mai confortabil la conducere.

Despre istoricul AutoruloteiIncep si micile afaceri…afaceri
Productia acestora se va opri in anul 1939 din cauza razboiului, urmand ca anul 1950 sa fie cel care reinvie productia de caravane (autorulote), constructorii studiind piata si descoperind ca masina nu era necesara doar pentru o intrebuintare saptamana de saptamana, ci si pentru o iesire in weekend impreuna cu familia, devenid astfel si vehicule de agrement.

Aceste lucruri au dus la diferite adaptari ale acelor vremuri, spatiul din interior devenind adaptabil pentru scaune care se rabatau, cat mai multe geamuri, aragaz si multe facilitati.


autorulota

Inceputul anilor ’60, gaseste productia de caravane intr-o reala crestere, cu diferite modele, multi oameni incepand sa-si permita procurarea unei astfel de ‘casa pe roti‘.

camper

De-a lungul anilor ’70-’80, autorulotele devin ceva firesc, modelele fiind produse mult mai bine si mult mai echipate pentru vacante mai lungi.

ford

Despre istoric Autorulota

Se ajunge in ziua de astazi, unde autorulotele devin o necesitate, dar si un lux.

Exemplul fiind acest model, cu un design deosebit, in valoare de 2,17 mil.euro, dotat mai mai ca o vila de lux, cu: camera de zi, baie, bar, incalzire prin pardoseala, mobilier tapitat cu piele, dormitor matrimonial, plasme şi chiar semineu.

autorulote

Sursa

Indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe?
Aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc de rulote descoperit in Germania.

Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact