Sari la conținut

Permis categoria B de pana la 4250 kg, este o propunere prin care Parlamentul European a fost de acord cu cresterea greutatii maxime a rulotelor pentru permisul de conducere B. Aceasta inseamna ca, in loc de pana la 3500 kg, poti conduce pana la 4250 kg cu permisul de conducere B.

Aceasta propunere a fost inaintata de grupuri de interese europene precum ECF (Federatia Europeana de Caravane) si FICC (Federatia Internationala de Camping et de Caravanning) si, de asemenea, NKC (Clubul Olandez de Camping Car), care reprezinta impreuna peste doua milioane de rulotisti. Motivul pentru care a fost depusa aceasta propunere, se datoreaza faptului ca rulotele devin din ce in ce mai grele, in principal din cauza legislatiei UE privind siguranta si mediul.

Permis categoria B de pana la 4250 kg

Parlamentul European a votat, in luna februarie a acestui an 2024, in favoarea unei directive privind permisul de conducere, care contine multe modificari fata de directiva privind permisul de conducere din 2013. Cel mai important aspect pentru rulote: cu permis de conducere B se va putea conduce in curand o rulota cu o greutate totala maxima de pana la 4250 kg. Acum, dupa cum stim cu totii, limita este inca de 3500 kg. Cerinta este ca soferul sa detina un permis de conducere de cel putin doi ani. Prin urmare, nu este posibil sa treci examenul de conducere si sa pleci imediat intr-o rulota de 4250 kg.

Desi aceasta este cu siguranta o veste buna pentru pasionatii de rulote, totusi vor trebui sa aiba rabdare. Ceea ce a fost aprobat acum de Parlamentul European este doar o directiva. Asa ca, trebuie avuta rabdare o vreme, mai ales ca se preconizeaza ca va dura pana in 2028, urmand ca aceasta modificare sa fie apoi implementata si in legislatia tarilor UE si sa intre in vigoare.
Permis categoria B de pana la 4250 kg

Indragesti acest hobby si doresti sa afli cat mai multe despre ruloteAboneaza-te la canal Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote noi si second hand, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote descoperit in Germania.


Distribuie prietenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Youtube
Contact