Defecte ascunse rulota

Despre defectele ascunse dintr-o rulota nu am postat in blog si consider ca este un subiect care poate starni interes pentru cei care sunt in cautarea de achizitionare a unei rulote.

Cele ce voi scrie, trebuie avut in vedere ca vor face referire la rulotele dupa ’85, deoarece consider ca nu exista mari pretentii la cele mai jos de acest an.

Asadar, in primul rand, atunci cand se deschide usa de acces a unei rulote, mirosul este primul factor ce poate da o nota rulotei respective.
Daca este un miros de mucegai sau sfoiag, parerea mea este sa nu se mai continue discutia despre acea rulota. Mai ales daca rulota respectiva este gasita cu geamurile sau trapele deschise.
Mare atentie, fiiindca poate fi si un miros de mediu (aer) inchis, neaerisit si care se poate rezolva prin aerisire. Am scris asta pentru a nu se face confuzie.

Odata urcat in rulota, atentie la podea. Nu este rigida, dar nici cumva sa se lase sub greutatea piciorului.
In interiorul rulotei, defectele ascunse pot fi depistate prin accesarea tuturor dulapurilor si a compartimentelor suspendate si vizualizarea cu atentie la zona de imbinare dintre pereti si plafon, sau prin ridicarea capacelor din zonele unde exista canapelele.
Pipairea zonelor de pe langa geamuri, este iar o metoda de a descoperii daca peretii au infiltratii si structura a inceput sa putrezeasca.
Acelasi lucru facut si de jur imprejurul trapelor.

Ca o paranteza: am avut un client care batea cu pumnii in peretii unei rulote, iar cand i-am explicat ca bate degeaba in mijlocul peretelui, a „lasat-o” mai moale, dupa sfaturile pe care am incercat sa i le dau.

Despre utilitatile din interior, nu am ce scrie, fiindca defecte se observa in momentul probarii si nu consider ca este ceva ascuns.

Acum, pe exterior, un defect este vizibil, dar sub rulota, nu.
Asa ca trebuie urmarit ca sasiul (cadrul de metal) sa nu aiba suduri (lucruri cam rare), iar in fiecare colt de sub rulota, zona in care picioare de sprijin (de calare) sunt fixate, sa nu existe modificari in structura.
In situatia ca acestea sunt pe cale sa treaca prin podea, au fost reparate, se poate observa cu ochiul liber.

Referitor la cortul unei rulote, este bine sa fie scos de unde este amplasat si macar intins pe pamant, daca nu se poate atasa de rulota la momentul respectiv, observandu-se astfel daca este rupt sau putrezit.

Cam acestea pot fi cateva defecte, pe care le consider esentiale de depistat si am considerat ca este bine sa le impartasesc si celor care doresc sa afle.

rulota-exterior
geam-putred
podea-rulota

Daca consideri interesant, distribuie....

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.