Defecte ascunse rulota, luand in sonsiderare bineinteles rulotele second hand, aspect despre care nu am postat in blog si consider ca este un subiect care poate starni interes pentru cei care sunt in cautarea de achizitionare a unei rulote. Despre cele ce apar in acest articol, trebuie avut in vedere ca se face referire la rulote dupa anii ’85, deoarece consider ca nu exista mari pretentii la cele mai jos de acest an.
Asadar, in primul rand, atunci cand se deschide usa de acces a unei rulote, mirosul este primul factor ce poate da o nota rulotei respective. Daca este un miros de mucegai sau sfoiag, parerea mea este sa nu se mai continue discutia despre acea rulota. Mai ales daca rulota respectiva este gasita cu geamurile sau trapele deschise. Mare atentie, fiiindca poate fi si un miros de mediu (aer) inchis, neaerisit si care se poate rezolva prin aerisire. Am scris asta pentru a nu se face confuzie.
Odata urcat in rulota second hand, atentie la podea. Nu este rigida, dar nici cumva sa se lase sub greutatea piciorului. O simpla aplecare sub rulota poate determina daca a avut daune datorate apei, fiindca urmele lasate de infiltratii pot fi vizibile.
In interiorul rulotei, defectele ascunse pot fi depistate prin accesarea tuturor dulapurilor si a compartimentelor suspendate si vizualizarea cu atentie la zona de imbinare dintre pereti si plafon, sau prin ridicarea capacelor din zonele unde exista canapelele.
Pipairea zonelor de pe langa geamuri, este iar o metoda de a descoperii daca peretii au infiltratii si structura a inceput sa putrezeasca. Acelasi lucru trebuie facut si de jur imprejurul trapelor. Ca o paranteza: am avut un client care batea cu pumnii in peretii unei rulote second hand, iar cand i-am explicat ca bate degeaba in mijlocul peretelui, a „lasat-o” mai moale, dupa sfaturile pe care am incercat sa i le dau.
Despre utilitatile din interior, nu am ce scrie, fiindca defecte se observa in momentul probarii si nu consider ca este ceva ascuns. Doar ca, intotdeauna trebuie rabdare si nu graba in a afla cum se procedeaza.
Acum, pe exterior, un defect este vizibil, dar sub rulota, nu. Asa ca trebuie urmarit ca sasiul (cadrul de metal) sa nu aiba suduri (lucruri cam rare), iar in fiecare colt de sub rulota, zona in care picioare de sprijin (de calare) sunt fixate, sa nu existe modificari in structura. In situatia ca acestea sunt pe cale sa treaca prin podea, sau au fost reparate, se pot observa cu ochiul liber.
Referitor la cortul unei rulote, este bine sa fie scos de unde este amplasat si macar intins pe pamant, daca nu se poate atasa de rulota la momentul respectiv. Se poate observa astfel daca este rupt sau putrezit. Cunosc multe persoane care nu au procedat astfel si apoi s-au cait.
Intr-un final trebuie inteles ca cel mai mare dusman al unei rulote este apa. Din acest motiv, nimic nu este mai important ca o rulota sa se prezinte uscata, toate celelalte putand fi reparate relativ usor.
Dar trebuie avut in vedere ca o data patrunsa apa, este รฎntotdeauna dificil, scump si obositor de remediat.
Defecte ascunse rulota
Cam acestea pot fi cateva defecte ascunse rulota, pe care le consider esentiale de depistat si am considerat ca este bine sa le impartasesc si celor care sunt la incepatori in tainele rulotei si doresc sa afle. Sunt mult mai multe aspecte de discutat, iar comentariile sunt deschise si oricare parere scrisa este binevenita. Fie ca si intrebare, fie ca si recomandare.
Urmareste videoclipul din finalul acestui articol si descopera cum poate ajuta un simplu surub la o infiltratie de apa.
Daca indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe, aboneaza-te la canalulย Youtube BlogRulote. Urmareste videoclipuri cu rulote second hand si rulote noi, prin filmari realizate atat inย Olanda, cat si in oricare parc rulote second hand de vanzare descoperit in Germania.
Articol postat in 2015 si reeditat in 2023,