Sari la conținut

Masurare geam rulota, prin cateva aspecte ce trebuie luate in calcul si care nu fac altceva decat sa duca la o mai buna informare si cunoastere a geamului de care este nevoie, sau se doreste comandat.

De scriu aceste randuri?
Deoarece mereu primesc telefoane de la persoane care au nevoie de un geam rulota, fie lateral sau frontal, insa nu realizeaza asa cum trebuie o masuratoare corecta. Nu scriu despre faptul ca multi nu cunosc, fiindca este normal. Oare cine se naste invatat?!!

Incerc sa dezvolt care sunt pasii si mai ales operatiunile de a afla cum se poate lua o masura la un geam rulota. Asadar, in momentul cand se masoara un geam rulota, trebuie luata in calcul intreaga inaltime a geamului, deci inclusiv partea metalica (balamaua), deoarece in 90% din cazuri, poate chiar in procent si mai mare, geamurile second hand vin cu acea balama. Cand scriu aceste randuri ma refer la geamurile rabatabile, nu cele fixate in cheder.

Un alt aspect care trebuie stiut, este faptul ca nu se poate monta un geam care a avut colturi drepte, la 90 de grade, cu unul care are colturile pe rotund. Va ramane spatiu liber in zona colturilor, intre geam si caroserie si acest lucru nu cred ca este pe placul cuiva.
colt geam Masurare geam rulota

Un alt lucru extrem de important este modelul de balama (sina metalica) al geamului respectiv.
In situatia ca geamul se demonteaza/monteaza plin glisare din lateral, este un model lung de balama, iar daca geamul geamul se desprinde de caroserie prin basculare maxima (dupa ce se desfac bratele de sprijin), este un model scurt de balama.


De obicei, modelele de balamale cu desprinderea a geamului prin glisare in lateral, sunt gasite la rulotele fabricate pana in anii ’92-’94, dar nu este o regula generala. Sunt si cazuri cand un geam cu sina metalica pe toata lungimea se poate demonta/monta prin rabatare pe spate pana in momentul cand ambele sine permit desprinderea una de cealalta.

Masurare geam rulota

In situatia ca nu mai exista geamul pe rulota si nu se poate masura geamul in sine, se masoara distanta din cheder in cheder la interior, la care se mai adauga 4 cm sau cel mult 6 cm. In situatia ca nu exista chederul montat, se adauga 6 cm / 8 cm la masuratoare facuta in decupatura. Toate acestea dupa caz!

Ce mai trebuie cunoscut este faptul ca daca nu se gaseste un geam rulota la dimensiunea originala, trebuie stiut ca exista o toleranta plus/minus de 1-2 cm, deci se poate monta un alt geam care sa detina o dimensiune apropiata.

Pentru cei care doresc sa modifice caroserii si vor sa adauge un geam suplimentar, rog sa i-a in calcul grosimea peretelui pentru a sti ce cheder trebuie comandat. Chederul se poate gasi la metru, dar neaparat trebuie stiut profilul (canalul) prin care trebuie fixat pe decupatura din caroserie.

Sper ca acest articol sa vina in ajutorul celor care intampina greutati in masurarea si gasirea unui geam  rulota. Totodata trebuie sa scriu, cum de fapt am mai facut-o si in articolul geam rulota, ca pot ajuta pe cei care doresc sa procure un geam de rulota, prin aducerea lui din Olanda. Mai trebuie stiut ca majoritatea geamurilor se prezinta fara bratele de sustinere si fara sistemele de inchidere.

Procurarea unui geam poate fi realizabila printr-o comanda cu un comentariu la acest articol, sau prin pagina de Contact. Iar daca acest articol crezi ca iti este de ajutor, poti face un comentariu in blog si chiar poti da un like la pagina mea pe Facebook.

Indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe? Aboneaza-te la canal Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote second hand si rulote noi, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote descoperit in Germania.
Masurare geam rulota
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor

12 comentarii la „Masurare geam rulota”

 1. Buna ziua,
  Imi trebuie un geam cu balama scurta, de 95 cm /62 cm, lateral, pentru Chateau cantara 400.
  Multumesc!

 2. Buna ziua,
  caut un geam rabatabil cu dimensiunile de 106 x 60 cm pentru o rulota Knaus, este cu sina partea de sus pe toata lungimea, colturi rotunde la decupajul din caroserie.

 3. Buna ziua, m-ar interesa un geam fata pentru un Bailey Ranger 470/4, an 2005. Din pacate nu cunosc dimensiunile.
  Multumesc

 4. Buna seara!
  Sunt incantat, de felul in care va implicati, la vanzarea rulotelor si a pieselor.
  Vreau sa va contactez pentru un geam din spate pentru rulota Baerland, an de fabricatie 1988. Dimensiune aproximativa, 95 cm x 63 cm.

  1. Buna ziua!
   Multumesc pentru apreciere!
   Detin aceste dimensiuni de geam, dar trebuie stiut cum este sina metalica de sus (balamaua), pe toata lungimea geamului sau nu.
   Astept un apel la numarul de telefon 0724 170 704
   Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *