Sari la conținut

Aer conditionat rulota si autorulota, cel mai bun aparat de aer conditionat pentru nevoile tale si care depinde foarte mult de temperaturile ambientale expuse.
Daca un astfel de aparat nu poate functiona peste, sau sub, anumite temperaturi, poate fi inutil, indiferent de dimensiunea, tipul sau forma de rulota.

In mare parte, multi dintre noi cauta comoditate si mult confort, mai ales ca atunci cand afara este cald si insorit, iar temperatura intr-o rulota poate creste rapid, facand aerul insuportabil in interior. Aceste aspecte se pot rezolva rapid cu optiunea de amplasare a unui aparat de aer conditionat rulota si autorulota.
Cu toate acestea, nu trebuie sa ne imaginam ca o temperatura, de exemplu 35-40 de grade, poate fi redusa la 20 de grade cu o astfel de optiune. In functie de sistemul detinut, sunt posibile reduceri cu pana la 5 – 10 grade, deci este bine de stiut.

Sfaturi achizitionare aparat aer conditionat rulota si autorulota

Sunt multi cei care au stat vreodata in rulota intr-o zi fierbinte de vara si au observat cat poate fi de incomod datorita temperaturilor crescute. Dar totodata sunt destule persoane care stiu ca exista o solutie la aceaste probleme. Asa ca, daca nu doresti sa traiesti in caldura inabusitoare din rulota, achizitioneaza un aparat de aer conditionat. Cu siguranta te vei simti mult mai bine atunci cand aerul din rulota este racit.

Am discutat si am aflat, de-a lungul timpului, despre cateva informatii referitoare la aer conditionat rulota si autorulota. Ceea ce am aflat a fost faptul ca este destul de important sa fie acordata atentie capacitatii de racire atunci cand se cumpara un asemenea aparat de aer conditionat. In functie de lungime si model, este bine intotdeauna sa alegi un aparat care sa aiba o capacitate suficienta pentru a raci rulota/autorulota.

Am patit o astfel de intamplare in Olanda, ca un reprezentant extrem de cumsecade al unui magazin din nordul tarii, sa ma intrebe pentru ce tip de rulota doresc sa cumpar, fiind acolo pentru a achizitiona la comanda un model de aparat cu instalare pe plafon, in locul trapei.


Dupa cateva minute de discutii, am inteles ca pot visa sa cred ca la o temperatura de 40 de grade, sa se poata ajunge la o temperatura de 20 de grade in rulota. Temperatura realista va ajunge la 30 de grade si sa fiu multumit.
O alta problema discutata a fost faptul ca aerul conditionat poate produce prea mult zgomot. Prin urmare, sfatul ar fi ca fiecare doritor sa vada si sa auda un astfel de aparat in functiune. In urma acestor probleme cunoscute, am sunat persoana pentru care trebuia sa cumpar, i-am explicat toate cele si apoi am cumparat.

Ca urmare a celor intamplate, consider ca este binevenit un astfel de articol despre aer conditionat rulota si autorulota, in care sa incerc sa prezint cele mai cunoscute si uzuale aparate de aer conditionat destinate rulota sau autorulota. Iar cei care doresc sa faca o astfel achizitie, sa afle si sa cunoasca cat mai multe inainte de a face un astfel de gest. Exista cunoscute aparate de aer conditionat pe plafon, aparate de aer conditionat sub canapea si aparate de aer conditionat portabil, toate trei functionand la 220 volti.

Aer conditionat pe plafon

O unitatea de aer conditionat pe plafon este o clima pentru rulota ideala pentru a fi amplasata pe o rulota sau autorulota. Un astfel de aparat se foloseste pe principiul ca aerul rece coboara intotdeauna. Amplasarea si montarea pe plafon se face destul de usor.
Si cum orice obiect are plusuri si minusuri, iata cateva avantaje si dezavantaje:

Avantaje

– Nu ocupa spatiu util;
– Nu necesita instalari complicate, deoarece poate fi montat in locul unei trape trapă de acoperis de 40 x 40 cm, astfel incat sa nu fie decupat acoperisul;
– Atunci cand este „frig”, un aparat de aer conditionat pe plafon poate fi folosit si ca sistem de incalzire;

Dezavantaje

– Mai putina lumina naturala pe motivul ca dispare lumina de la trapa de acoperis;
– Nu este silentios, sunet cauzat in principal de pornirea compresorului si a ventilatorului;
– Acoperisul este supus unui stres suplimentar prin greutatea aparatului;
Aer conditionat pe plafon

Aer conditionat sub canapea

Un astfel de sistem de aer conditionat, o clima pentru rulota, este instalat in spatiul de sub bancheta al rulotei, sub pat, sau intr-un spatiu de depozitare din rulota. Amplasarea orificiilor de evacuare este flexibila si furtunurile existente poate fi amplasate aproape oriunde in rulota.
Este recomandat ca instalarea orificiilor de dispersare aer sa fie cat mai sus posibil, pentru ca atunci interiorul se raceste mai repede. Motivul este ca aerul cald urca si aerul rece coboara.

Avantaje

– Este mult mai silentios decat cel de pe plafon;
– Montarea sub poate sa scada temperatura interioară cu cel mult 10 grade;
– Pastrarea luminii naturale;

Dezavantaje

– Instalarea dureaza mult si necesita munca multa;
– Aparatul ocupa mult spatiu sub canapea, pat;
– Nu poate fi folosit ca incalzitor;
Aer conditionat sub canapea

Aer conditionat portabil

Avantajele celor doua aparate prezentate mai sus au fost afisate, doar ca pentru un aparat de aer conditionat mobil si montare la geam, va trebui instalat de fiecare data.
Aparatul de aer conditionat mobil nu este potrivit doar pentru rulota sau autorulota, ci poate fi folosit si intr-o camera mai mica din casa.

Avantaje

– Mai ieftin decat un alt aparat de aer conditionat prezentate;
– Fiind mobil, poate fi folosit in oricare zona;
– Conectare simpla la priza si gata mereu de utilizare;

Dezavantaje

– Face mult zgomot;
– Trebuie sa existe intotdeauna un tub de aer pentru evacuarea aerului spre exterior;
– Racirea este limitata;
– Tava de condens trebuie inlocuita des;
Aer conditionat portabil

Aer conditionat rulota si autorulota

Un aparat de aer conditionat pe plafon, sau unul sub bancheta, sunt cu siguranta o investitie buna de care te poti bucura mult timp. Dar daca nu mergi des in campinguri si cauti doar o racoare din cand in cand, atunci este mai bine sa optezi pentru un aparat de aer conditionat portabil.

Nu toata lumea are nevoie de cel mai bun si scump aparat de aer conditionat, dar este important sa se obtina unul care sa aiba caracteristicile de care fiecare are nevoie.
Ideea este ca nu am dorit sa fac referire la o marca anume, pentru simplul motiv ca exista o gama destul de bogata de unitati de aer conditionat pentru rulote si autorulote si nu isi avea rostul numirii lor in acest articol.

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😉

Distribuie prietenilor

3 comentarii la „Aer conditionat rulota si autorulota”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *